Oradea City Running Day 2018 si-a desemnat castigatorii. Tot respectul pentru Florin Birta

1
Posted September 16, 2018 by Lucian Popa in Atletism

IMG_20180916_100002Duminică dimineața s-a dat startul ediției a 8-a a concursului atletic Oradea City Running Day. La ediția din acest an au participat aproape 800 de concurenți  din opt țări și anume România, Ungaria, Slovacia, Irlanda, Italia, Spania, Marea Britanie şi SUA.
Indiferent în care categorie de concurs s-au înscris – semimaraton (21 kilometri), ştafeta firmelor, cu patru persoane (21 kilometri) ori cursa populară (10 kilometri) – cu toţii au pornit pe acelaşi traseu: Piaţa Ferdinand, Piaţa Unirii, strada Principatelor Unite, pe sub podul Decebal, malul stâng al Crişului Repede, Podul Carol I, malul drept al Crişului Repede, strada Sfântul Apostol Adrei, strada Patrioţilor ocolind Teatrul de Stat, Piaţa Ferdinand, strada Iosif Vulcan (pe o bandă de circulaţie), întoarcere pe strada Iosif Vulcan în Piaţa Ferdinand. Traseul a fost lung de 5 kilometri, aşa că cei care au participat la alte probe decât cursa populară au parcurs mai multe ture.

rsz_img_20180916_102635Tot respectul pentru Florin Birta (foto alb) viceprimarul Oradiei, cel care a terminat cursa de 5 000 m cu un timp foarte bun, el demonstrând că s-a preătit pentru acest gen de competiție. De asemenea Octavian Șovre arbitru internațional deși sosit noaptea din Arabia Saudită a luat startul alături de colegul său Laurențiu Danșa, Eugen Bar fost fotbalist și pasionat de alergare a avut o comportare bună lșa fel ca și cei veniți dimineață de la Ștei sau Beiuș.

Așa cum era de așteptat, Laviniu Chiș, legitimt la CSM Oradea antrenat de Robert Olah s-a impus în cursa de 5 km, el fiind urmat de orădenii Cristian Tăut și Daniel Copil. De asemenea cursa de 10,5 km a fost câştigată de Eduard Hercuţ și el fost la CN Mihai Eminescu antrenor Florin Indrie, urmat de un alt orădean Călin Laza.

rsz_img_20180916_101622În fine, cea mai grea cursă, de 21 de km, a fost câştigată de doi atleţi gorjeni: Bălţoi Adela multiplă campionă națională pe mai multe probe şi Ştefan Lupulescu fost campion național de maraton.

Toate informațiile suplimentare pe https://my-run.ro/oradea-city-running-day-2018-rezultate/


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

Un comentariu


  1.  
    Dani

    Si stafeta firmelor cine a castigat-o?

Adauga un comentariu


(obligatoriu)