Ros-albastrii, invinsi clar in Supercupa de o echipa net superioara

0
Posted September 29, 2018 by Lucian Popa in Baschet

cupaDin păcate pentru ei, CSM U Oradea a ajuns la cea de-a treia înfrângere consecutivă din tot atâtea meciuri oficiale în acest debut de sezon. Campioana în exercițiu va căuta din nou scuze, dar de data asta sunt mai puțin credibile.

Le-a lipsit un jucător de bază, este perfect adevărat dar și o parte dintre cei care au jucat, și-au arătat limitele. Sezonul regulat stă să înceapă iar echipa încă suferă la multe capitole, timpul e prea scurt pentru a pune la punct unele detalii. Se anunță un sezon interesant în care în care vor fi multe schimbări în lot. Nu enormal așa ceva în orice condiții chiar cu multitudinea de probleme existente.

Sâmbătă 29 septembrie, în Arena Antonio Alexe, U BT Cluj-Napoca și-a adjudecat primul trofeu au sezonului și anume Supercupa după 83-76 (20-19, 20-20, 29-14, 14-23).

Elevii lui Cristian Sălvășan au fost mult mai productivi, având multe scheme ofensive exersate la antrenamente, superioritate la recuperările ofensive și mereu primii la minge.

Au marcat primii, au avut mai mereu inițiativa, iar parcă la cifra 20 s-au oprit. Oradea a avut un run de +9 cu care a salvat ceva din primul sfert, intrând practic în meci. Bobe Nicolescu a avut deja probleme cu greșelile personale, la capitolul pivot au suferit, Valeika și Lucic fiind depășiți ușor de Washburn sau Easley Jr.

A urmat un al doilea sfert în care Lazar Lazslo a primit șansă dar a fost modest în evoluție, el ofensiv ratând libere cu multă ușurință iar defensiv fiind mai mereu în spatele adversarului. La scorul de 29-25, Silvășan solicită aiurea timp de odihnă, dă șansa orădenilor să revină în joc iar gazdele preiau conducerea pentru prima dată 33-31.

Din păcate pentru el, Pasalic are și el cu o evoluție modestă, nu mai este jucătorul care ne-a obișnuit, iar Nicolescu are deja patru greșeși personale. Achim nu are variante pe bancă, în timp ce la Cluj, Torok nu a jucat niciun minut. Rotația clujenilor funcționează mult mai bine, iar partida se echilibrează.

La revenirea de la cabine, Oradea se prebușește pur și simplu.

Run de 7-0 îl obligă pe Cristian Achim să solicite timp de odihnă, dar deja primele semne de slăbiciune sunt clare. Meciul curge clar în favoarea formației de pe Someș, mult mai matură și stăpână pe situație. Apărarea gazdelor este inexistentă, diferența crește cu fiecare minut, iar deja învingătoarea se poate afirma era deja cunoscută. Se ajunge la un +16 pentru clujeni înainte de utimul sfert. Nimeni, dar absolut nimeni nu mai spera în condițiile în care evoluția bihorenilor lasă mult de dorit.

Procentajele la aruncările de la distanță sunt sub orice critică, rotația organizatorilor nu contează, variantele de pe bancă sunt pentru altfel de meciuri. Ca de obicei, Richard și Watson sunt cu peste 30 de minute pe parchet, Gavrilă, Petrescu sau Fometescu freacă banca de rezervă. E problema lor personală, dacă le convine acest statut. Oradea suferă foarte mult sub ambele panouri, ceea ce a făcut în mare parte diferența. De asemenea Clujul are jucători care fac diferența în relația unu la unu Dykes, Modoveanu sau Washburn nu pot fi opriți.

Clujenii duc fiecare atac la limita timpului regulamentar de atac, iar procentajele lor sunt în scădere. Pe undeva normal în condițiile în care deja trofeu este în vitrina lor. Finalul găsește spectatorii orădeni părăsind sala în timp ce clujenii însoțiți de o galerie numeroasă, se bucură pentru o reușită colectivă.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Washburn 23 puncte, Easley 16, Dykes 15 pentru învingători, respectiv Watson 22, Richard 18. Următorul meci al bihorenilor, luni 8 octombrie pe propriul teren cu BC SCM Timișoara.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)