S-au crezut mult prea repede calificati. CSM U Oradea – Karhu 74-80

0
Posted September 22, 2018 by Lucian Popa in Baschet

IMG_20180922_202257O înfrângere în debutul unui sezon trebuie luată exact ca și o înfrângere. Doar că această înfrângere putea fi lejer transformată într-o victorie, chiar dacă nu într-o calificare. CSM U Oradea a ratat calificarea în turul secund preliminar al Basketball Champions League – ediția 2018/19. Din păcate pentru ei, orădenii au cedat 74-80 (23-18, 18-24, 26-18, 7-19), în disputa cu cei de la Karhu Basket, campioana Finladei, care s-a calfiicat mai departe.

Disputa a început în nota de dominare a echipei gazdă, Richard fiind principalul artizan al organizatorilor.

Oaspeții nu au forțat nota, apărându-se destul de bine și având clar o superioritate la capitolul talie. Acest lucru era decisiv la fiecare pătrundere individuală.

Richard continuă să înscrie în timp ce Oradea suferă la capitolul omogenitate.

Era de așteptat cu o formulă total nouă să apară și astfel de momente. În sfertul al doilea apar pe parchet jucătorii care în mod normal nu au pretenții de titulari. Kariniauskas se decsurcă foarte bine avândavantajul ambelor brațe și ale depășirilor în viteză.

Finlandezii Au în Abif, Moser sau Sarcevic, jucători care mereu sunt cu ochii la panoul advers. Ei forțează mereu pătrunderile, iar egalarea apare pe tabelă.

Mai sunt de jucat două secunde, se solicită timp de odihnă și pe o pasă lungă, oaspeții intră la cabine în avantaj. Partea a doua începe cu o echipă bihoreană mult mai decisă care încet dar sigur trece la cârma partudei și mărește o dată cu trecerea timpului avantajul pe tabelă.

Apar primele sincope și în tabăra adversă, Richard principalul marcator al partidei își depășește cu lejeritate adversarul direct, iar gazdele ajung la +12 pe tabelă.

Era o diferență pe care o așteptau toți suporterii roș-albaștrilor. Surprinzător însă, orădenii își pierd din concentrare, finlandezii cu americanii mereu în primplan nu renunță și revin în joc. Ultimul sfert începe de la +6 pentru ai noștrii.

Erau calificați dar aveau nevoie de zece minute inteligente de joc. Trec aproape trei minute și nu se marchează.

Summers și Abif punctează decisiv, gazdele dau primele semne de slăbiciune. Jocul românilor lasă mult de morit, drumul spre panoul advers este din ce în ce mai dificil, echipa vizitatoare nu stă mult pe gânduri și preia inițiativa pe tabelă.

Rumoare în tribună, finlandezii ajung la +4 pe tabelă, Achim este în transă și nu are nicio reacție. Deși are la dispoziție mai multe time-aut-uri, nu apelează la ele.

Se pierde ușor posesia, combinațiile nu mai reușesc iar baloanele ajung cu ușurință la vizitatori. Finalul este unul fără istoric, oaspeții duc fiecare atac la limită și aruncă tot ei recuperând. Scurt-circuit pentru orădeni în ultimul sfert atunci când au marcat doar 7 puncte. Deși au pierdut calificarea CSM U Oradea va juca direct în grupele principale ale EuroCup, competiție care va începe abia luna viitoare. Din nou Arena Antonio Alexe a fost luată cu asalt de mulți iubitori ai baschetului care din păcate au ăplecat dezamăgiți, de ratarea calificării și totodată de un joc care cu siguranță pe viitor va fi îmbunătățit. Echipa vizitatoare a fost însoțită la Oradea de o inimoasă galerie formată din aproxiomativ 30 persoane care s-au bucurat la finalul jocului.
Cei mai buni marcatori ai gazdelor au fost Richard 28 puncte (oeste 31 minute pe parchet), Valeika 10 puncte, Kariniauskas 9 puncte în timp ce de la oaspeți s-au remarcat Abif 24 puncte, Summer 18 puncte.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)