Succes la o diferenta considerabila pentru campionii Romaniei

0
Posted September 6, 2018 by Lucian Popa in Baschet

csmCSM CSU Oradea a învins Alba Fehervar, scor 100-76, într-un meci de pregătire desfășurat marți (04.09), la Szekesfehervar. Scorul pe sferturi: 26-28, 28-16, 22-8, 24-24.

Partida a demarat cu Kariniauskas, Richard, Nicolescu, Denison, Valeika. Formația bihoreană (foto) a marcat cu generozitate pe tot parcursul meciului. De altfel, CSM-ul a găsit soluții să înscrie constant, având o primă repriză remarcabilă din punct de vedere al execuției ofensive. Scorul la jumătatea primului act a fost de 16-13 în favoarea bihorenilor, însă cei de la Alba Fehervar au trecut la conducere, scor 28-26, după primele zece minute de joc.

Elevii lui Cristian Achim au continuat să găsească ținta, având 53% la aruncările de două puncte, respectiv 56% la trei puncte, acolo unde au marcat de cinci ori din nouă încercări după primele 20 minute. Roș-albaștrii conduceau cu scorul de 37-35 la jumătatea secvenței a 2-a. Circulația mingii a fost remarcabilă, Oradea având 14 pase decisive și 21 coșuri marcate din acțiune la jumătatea meciului. Maghiarii au cules zece recuperări ofensive în prima jumătate a partidei, însă roș-albaștrii conduceau cu 25-20 la recuperări totale. Barnette, Watson, Fometescu, Pasalic, Petrescu și Lazar au intrat pe parchet în primele 20 minute ale confruntării. Repriza s-a terminat cu un parțial de 17-9, astfel încât CSM CSU Oradea conducea cu scorul de 54-44 la jumătatea partidei.

Repriza secundă a început cu un parțial de 15-2 în favoarea elevilor lui Cristian Achim. Roș-albaștrii au avut o prestație solidă din puncte de vedere ofensiv, dublată de o apărare impresionantă în secvența a 3-a. De altfel, maghiarii au avut doar opt puncte marcate în sfertul al 3-lea, la capătul căruia scorul era de 76-52.

Secvența decisivă nu a adus schimbarea. Jocul a fost controlat de orădeni, iar antrenorul Achim a rotit toți cei 13 jucători care au făcut deplasarea în Ungaria, Mihai Gavrilă și la final Darius Meluț, fiind trimiși pe parchet în repriza secundă alături de ceilalți 11 sportivi utilizați și în prima repriză. CSM-ul s-a desprins la 92-63 în minutul 35 al partidei. De altfel, 12 jucători au avut cel puțin zece minute de joc. Doar trei jucători au avut peste 20 minute, însă nimeni nu a jucat mai mult de 23.

Sean Barnette a totalizat 19 puncte, 8 recuperări, Arturas Valeika a adăugat 15 puncte, 9 recuperări, Bobe Nicolescu a încheiat cu 11 puncte, iar Vaidas Kariniauskas a reușit 11 puncte, 5 pase decisive. În total, 11 jucători au marcat pentru CSM în acest meci. În replică, Allerik Freeman a reușit 18 puncte.

Oradea a terminat cu 10 coșuri de trei puncte pentru 48%, a izbutit 55% la aruncările de două puncte și a avut 25 pase decisive cu 36 coșuri din acțiune, 12 intercepții și 12 posesii pierdute. CSM-ul a pierdut lupra la recuperare ofensivă (7-14), însă a câștigat-o la general (40-37). Bihorenii au marcat 48 puncte din spațiul de trei secunde.

Acesta a fost primul meci în care CSM CSU Oradea a jucat în formulă completă. Pasalic a lipsit în meciul cu Szeged, iar Richard și Lazar în cel de la Timișoara.

Alba Fehervar a jucat în formulă completă. Antrenorul Branislav Dzunic a mizat pe cei cinci jucători americani, respectiv pe autohtonii Lorant, Filipovity, Markovic, Keller, Toth, Varga și Peringer. Ambele formații au rotit adânc de-a lungul meciului.

Următorul meci al CSM-ului are loc joi (06.09), ora 18:30, la Szolnok.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)