Au alternat momentele bune cu cele foarte modeste. Oradea – Timisoara 76-65

0
Posted October 8, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascLa debutul în noua ediție a Ligii Naționale de baschet masculin, campioana României CSM U Oradea a debutat cu o victorie 76-65 (17-19, 24-14, 17-14, 18-18) în dauna celor de la SCM Timișoara. Oradea a avut mai mareu inițiativa, au învins la dfinele unui meci nu foarte bun în ambele tabere. Debutul întâlnirii a fost echilibrat, s-a mers cap la cap până la 7-7, acolo unde gazdele au forțat aruncările de la distanță, la fel ca și bănățenii. De la 10-10, orădenii au avut un run de  șapte puncte, iar după un timp de odihnă solicitat de Milos Perisic, a urmat un run de nouă puncte pentru vizitatori.

Începe sfertul secund cu o echipă organizatoare care se apără destul de bine. Un lucru rar întâlnit la acest nivel, peste cinci minute timișorenii nu reușesc să înscrie, Oradea se duce la +15 pe tabelă.

Greu de acceptat așa ceva și la juniori.

Apare pe parchet și Fometescu, dar el pur și simplu bifează minute , fără nicio realizare, fără să fi atins mingea.

Încet, încet alb-violeții încep să revină pe tabelă, pe sirenă la ultima fază, Kariniauskas aruncă și scutură plasa.

Abia din partea a doua a partidei disputa este mult mai echilibrată. Oradea intră repede în penalitate, oaspeții au probleme cu recuperările defensive. Se marchează la ambele panouri destul de ușor, cu mențiunea că antrenorul oaspeților încearcă mereu să găsească formula cea mai bună în defensivă.

Timișoara suferă la acest capitol, Oradea menține +10 puncte pe tabelă. Campioana în exercițiu, alternează momentele bune cu cele modeste iar jocul nu se ridică la un nivel foarte mare.

Ultimul sfert a fost și cel mai echilibrat, Popa Calotă & Co. dau impresia că pot reveni în meci dar Richard în două rânduri și Watson sunt cei care duc greul gazdelor. Lazar Laszlo începe să prindă curaj, având în sfârșit o evoluție cât de cât mulțumitoare. Este adevărat că ambii pivoți ai leilor din banat sunt superiori atât la talei cât și la kilograme.

Finalul este la discreția organizatorilor care nu forțează și înving meritat o echipă care nu arată deocamdată grozav, dar pe viitor lucrurile se pot schimba. Așla cum e și normal Oradea încă nu este la un poitențial foarte mare, ei având multe meciuri în acest sezon iar acest aspect poate fi îmbunătățit. Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Kariniauskas 14 puncte, Richard 12 și Pasalic 11 de la învingători, respectiv Brown 20, Randolph 15.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)