Campioana cedeaza surprinzator la Craiova!!! Bilant negativ in acest debut de sezon

0
Posted October 28, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascSCM Universitatea Craiova a obținut al treilea succes stagionar consecutiv în Liga Națională de baschet masculin. Trupa lui Aco Todorov a învin CSM CSU Oradea cu scorul de 92-78, pe sferturi 21-15, 21-15, 20-16, 30-32.

Craiova are 3-0 la general, dar și un meci mai puțin disputat, iar Oradea are 2-2 după patru meciuri.

Alb-albaștrii au dominat disputa de sub panou și nu au dat nicio șansă adversarilor. Craiovenii au intrat la pauza mare după două sferturi încheiate cu același scor, 21-15 42-30, (scorul după primele două se minute de joc).
Sfertul trei a revenit tot oltenilor, asftel că înaintea ultimelor 10 minute de joc tabela de marcaj indica un liniștitor 62-46.

Ultimul parțial al partidei a fost un adevărat concurs de aruncări de la distanță. Orădenii și-au adjuecat la limită sfertul patru, dar victoria a fost trecută în dreptul craiovenilor.
Morris Curry a terminat meciul cu 23 puncte și 5 recuperări, Sebastian Ionescu a totaliat 17 puncte, Porter Troupe a avut 16 puncte și 7 pase decisive, iar Jason Boone a pus pe tabelă 14 puncte și 7 recuperări.

Craiova a avut medii statistice 62 % de la aruncările de 2 puncte, 47 % (15/32) la aruncările din spatele semicercului și 78 % de la linia de libere. Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Curry 23 puncte, Ionescu 17 puncte de la învingători, respectiv Richard 21, Denison 13, Pasalic 12.

Din păcate pentru ei, campionii României nu traversează o perioadă propice, putând spune clar că sunt în criză. Niciodată de când este Achim la Oradea nu au avut o statistică mai modestă și anume două victorii și șapte înfrângeri în nouă meciuri oficiale. Nu mai trebuie căutate scuze în altă parte, problema e în curtea clubului, iar timpul este cel mai mare adversar. Miercuri vor juca cu turcii în FIBA EuroCup iar șansele de reușită sunt minime, în timp ce programul viitor este unul infernal.

Presiunea enormă este pe antrenorul Cristian Achim care nu mai are nicio scuză, și chiar dacă îi va fi greu să creadă își va juca postul în următoarele dispute. E o decizie dificilă, cu siguranță că nici jucătorii nu vor scăpa de amendă din partea clubului iar perioada asta se anunță extrem, extrem de complicată pentru acestă secție care deja a avut două ședințe cu președintele. Adevărul este că Oradea nu era pregătită să joace pe două fronturi cu acest lot de jucători, iar valoarea acestora este una modestă în comparație cu anii precedenți.

foto: sportuldoljean.ro


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)