Campioana, evolutie modesta in prima deplasare a noului sezon

0
Posted October 13, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascCampioana României în exercițiu a debutat în sezonul oficial al Ligii Naționale de baschet masculin în deplasare la București în Sala Regimentului de Gardă în compania celor de la Steaua.

Așadar scor final 81-74 (21-27, 20-14, 22-16, 18-17).

Gruparea din municipiul de pe Crișul Repede a avut probleme de efectiv, iar rezervele au avut o evoluție ștearsă.
Orădenii au început perfect meciul reușind să conducă cu scorul de 11-2, moment în care gazdele solicită timp de odihnă.
Fometescu este titular în locul lui Nicolescu, cu probleme dar nu este copt pentru o echipă campioană. Dealtfel pe toată durata partidei, bihorenii au avut probleme cu românul de pe parchet. Steliștii revin încet dar sigur pe tabelă, Mandache fost la Oradea este mereu în prim plan. După zece minute de joc, orădenii au +6 pe tabelă asta datorită unei apărări destul de bune.
Urmează un sfert al doilea mult mai disputat. Roș-albaștrii înscriu primii, dar baschetbaliștii din capitală au un run de 7-0. Achim are o criză de nervi, Lazar este depășit exact ca și la juniori.
Apărarea campiaonei se clatină, steliștii prind curaj, Oradea preia din nou inițiativa dar nu are forța necesară să se desprindă decisiv. Pe finalul timpului de joc, Duric restabilește egalitatea 41-41. Începe partea a doua.
Roș-albaștrii nu reușesc să menține un ritm de joc constant, iar în apărare nu funcționeză dublajul. Vlahovic înscrie tripla, replica vine pe mâna lui Pasalic. Steaua ajunge repede în penalizare, Kariniauskas ajunge repede la linia de libere, Valeika liber înscrie.
Mandache coș de la mare distanță plus liberă suplimentară, gazdele ajung la +5 pe tabelă.
Pe final de sfert, Ginyard reduce din diferenta. Campioana are dificultati în special în defesnivă și are de recuperat șase puncte. Watson are aproape 19 minute pe parchet deja.
Spencer deschide ultimul sfert cu un sleam-dunk de toată frumusețea, Richard înscrie și el. Pe contră, Spencer aproape rupe panoul. Negoițescu penalizat cu greșeală antisportivă, la fel ca și Watson. Acesta din urmă ratează libera suplimentară, organizatorii la cârma partidei. Mandache din zero grade ratează, Ginyard aruncă aiurea, campioana își arată limitele la toate categoriile. Djuric pe sirenă scutură plasa, Oradea are de recuperat șapte puncte. Djuric din nou impecabil, Steaua pare scăpată în câștogătoare. Oradea ajunge în penalizare. Watson descalificat pentru cinci greșeli personale, gazdele au +10 pe tabelă.

Disperat Cristian Achim solicită timp de odihnă, baschetbaliștii din capitală recuperează sub panoul orădean. Pe final de joc, campioana se apără mai bine, dar deja era prea târziu.

Kariniauskas greșeală antisportivă ușor acordată. Lazar disperat se aruncă peste adversar, fault tehnic la banca bihorenilor. Cu 23 de secunde înainte de final, Achim mai solicită o dată dimp de odihnă. La fel ca și la alte jocuri, mult, mult prea târziu.
Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Duric 18 puncte, Mandache și Delas 13 puncte de la învingători, respectiv Pasalic 12, Lucic, Watson și Valeika câte 11 puncte fiecare.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)