Campioana Romaniei surclasata total in Olanda

0
Posted October 24, 2018 by Lucian Popa in Baschet

oradeaÎn cadrul etapei a doua a FIBA EuroCup, Grupa A, campioana României CSM U Oradea a fost surclasată în Olanda pe terenul celor de la ZZ Leiden. Cu excepția primului sfert, organizatorii și-au demonstrat superioritatea la toate capitolele, reușind în final să se impună cu scorul de 90-76 (22-20, 22-28, 25-23,21-25).

Kariniauskas a înscris primul, Pasalic pe sirenă a mărit diferența. Pasalic a punctat din nou și la scorul de 0-8, antrenorul gazdelor a solicitat timp de odihnă.

Kherazzi înscrie doar o liberă, Pasalic este on-fire pentru orădeni. De Jong punctează de la distanță, din nou de astă dată faultat aiurea de Lucic. Gazdele revin în meci, Oradea are doar o posesie avantaj. Watson înscrie din nou, Pasalic de la distanță scutură plasa. El a ajuns deja la cota 12.

Urmeză două turnoveruri ale oaspeților, Richard aruncă repede, gazdele profită Simms înscrie și el. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Kherazzi restabilește egalitatea, DeJong își duce echipa în avantaj. Campioana României nu a mai punctat de minute bune, cu două secunde înainte de final orădenii fac trei schimbări. După primul sfert gazdele au un minimum avantaj, 22-20.

Richard egalează situația pe tabelă, românii având probleme cu recuperările defensive. Românul Watson ratează, Vette din zero grade mărește diferența, Richard egalând. Vette deviaza în coș de lângă Lazar, urmează momentele în care ambele apărări sunt modeste. Ginyard transformă libera suplimentară, românii trec la conducere. Ververs de la distanță înscrie, timp de odihnă al gazdelor. Kariniauskas pe urmărire egalează, Simms nu pote fi oprit la Lazar. Thomson in două rânduri este decisiv, Richard într-o zi destul de modestă ratează din nou.

Partea a doua începe în nota de echilibru, Lucic și Pasalic înscriind pentru ai noștrii. Thompson duce echipa olandeză la +8 pe tabelă, Oradea încearcă să revină în meci dar replica este modestă. Gazdele profită de numeroasele probleme în apărarea gazdelor și măresc diferența +17 pe tabelă. Învingătoarea părea decisă deja. Ginyard înscrie doar o liberă, Oradea nu are soluții pentru a opri pivoții adverși. Aceștia fac diferența sub panoul orădean unde domină clar jocul. Campioana României este în corzi, gazdele fac spectacol la +20 pe tabelă, Achim solicită timp de odihnă. Lazar înscrie și-și căpăcește adversarul direct, Richard reduce din diferență. Simms înscrie înainte de sirenă.

Începe ultimul sfert. Gazdele înscrieu lejer, un nou turnover al orădenilor și Watson nu are cum rata, singur cu panoul. În replică Richard punctează și el de două ori consecutiv, timp de odihnă al gazdelor. Roș-albaștrii trăiesc după reușita lui Watson, în replică olandezii au procentaje mult mai bune. Din nou 21 de puncte diferență, Kariniauskas din a doua încercare înscrie. Timp de odihnă al vicecampionei Olandei. Kherazzi este descalificat pentru cinci greșeli personale, campioana reduce din diferență. Apărarea este mult mai exactă, dar au probleme sub panoul advers. Al doilea turnover consecutiv al gazdelor. Pe final, Richard este de neoprit, la fel ca Vettel, coș plus liberă suplimentară pentru Watson jr., cel mai bun jucător de pe teren, cu o viteză în plus față de toată echipa noastră. Final de meci, cu echipa gazdă făcând spectacol.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost De Jong 24 puncte, Watson jr. 16 de la învingători, respectiv Richard 25, Pasalic 16.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)