Cristian Achim: Cei de la Steaua pornesc cu un avantaj evident

0
Posted October 9, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascCristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei din prima etapă a sezonului regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19, obținută în compania lui SCM Timișoara. Rezultatul final a fost de 76-65.

“Sunt fericit pentru că am câștigat. Aveam mare nevoie de acest rezultat, deoarece în caz contrar s-ar fi strâns câteva rezultate negative în succesiune ceea ce era greu de suportat la start de sezon. În al 2-lea rând trebuie să remarc faptul că echipa a fost extrem de motivată, iar băieții au dorit să-și arate valoarea.

Consider că diferența s-a făcut în nivelul nostru de apărare. Opinez că am avut un nivel foarte bun în defensivă și sunt foarte mulțumit de acest lucru pentru toate cele 40 minute de joc. În prima repriză am încasat 33 puncte, pentru ca în cea de-a 2-a să primim doar 32. Ceea ce este foarte bine.

Mă bucur foarte tare pentru Laci Lazar, Uros Lucic, Marcus Ginyard și Muhamed Pasalic. Sper că vom fi din ce în ce mai buni. M-a mulțumit foarte tare numărul de pase decisive, deoarece am pus accentul pe acest aspect în discuțiile cu jucătorii, avem nevoie de circulație, avem nevoie să împărțim mingea.

Am rămas un pic surprins de Sherwood Brown, care a marcat foarte bine de la mare distanță. A înscris inclusiv din situații dificile. În schimb, am reușit să-l oprim pe Vukosavljevic. Care este un jucător extrem de bun, care a evoluat la un nivel foarte înalt. Este un jucător foarte bun. Mă bucur pentru felul în care Uros, Laci și Arturas s-au achitat de sarcini în defensiva contra lui.”

Referitor la următorul meci, cel cu Steaua București, în deplasare, tehnicianul roș-albaștrilor a spus:

“Firește că ne dorim să legăm victoriile. Este un lucru pe care l-am subliniat în vestiar imediat după încheierea meciului. Ne dorim foarte tare să câștigăm la București. Eu cred că avem o șansă mare să o obținem dacă repetăm jocul cu Timișoara. Mă refer la felul în care am alergat, la nivelul de energie și intensitate, la apărarea pe care am făcut-o. Dacă repetăm aceste lucruri atunci șansele noastre sporesc semnificativ.

Pe de altă parte nu cunosc pe Steaua. Nu știu absolut nimic despre ei. Unde mai punem că au și amânat meciul din prima etapă. Nu avem niciun fel de informații despre această echipă. Zero. Nu știu cum o să ne pregătim pentru acest meci. În zilele noastre fără scouting nu poți juca baschet, însă noi va trebui să o facem în meciul de la București.

De altfel, cei de la Steaua pornesc cu un avantaj evident din acest punct de vedere. Ei au posibilitatea să vadă înregistrarea meciurilor noastre. În schimb, ei nu au niciun meci oficial jucat până acum și nu știu de unde să iau informații. Cu siguranță vom avea parte de o încercare în etapa următoare. Ei au toate informațiile despre noi, iar noi nu avem nicio informație despre ei. Fără îndoială cei de la Steaua pornesc cu prima șansă.”

Întrebat dacă îi convine frecvența cu care echipa va juca în următoarele șase săptămâni, perioadă în care va disputa meciuri oficiale din trei în trei zile, antrenorul Achim a opinat:

“Asta este ceea ce ne-am dorit. Dacă vrei să câștigi campionatul și îl obții, chestia asta vine la pachet. Va fi foarte complicat, dar în același timp va fi și foarte frumos. Se știe că echipele care joace din trei în trei zile au fluctuații majore în joc. Nu se întâmplă doar în România. E peste tot cam la fel. Dar, sezonul este lung și după cum bine știm totul se va juca în playoff. Eu cred că acest program ne călește pentru ce va urma în fazele finale ale campionatului.

Eu cred că în ultimele două săptămâni, de când ne antrenăm în formula în care am jucat ultimele două meciuri, s-a consemnat un progres evident în jocul echipei. Sunt încrezător în acest sens și este limpede că suntem pe o pantă ascendentă în ceea ce privește închegarea relațiilor de joc. Am încredere că putem să continuăm progresul. Îmi doresc să rămânem sănătoși. Asta e tot ce vreau.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)