Dispute pe tatami pentru angajatii MAI

0
Posted October 25, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

cipri_bogojelSala Sporturilor din Vaslui a gazduit recent Campionatul Național de Judo al MAI, care a reunit performeri din cadrul structurilor Jandarmeriei, Politiei, Politiei de Frontiera, Academiei de Politie si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Peste 70 de ofiteri si subofiteri au evoluat cu fair-play, aratand ca stapanesc tehnicile de lupta corp la corp precum si cele de imobilizare, sub privirile oficialilor MAI printre care si fosta campioana mondiala si olimpica la scrima, Loredana Dinu (actual angajat al Politiei Romane).

Una din cele mai viu-disputate categorii de varsta si greutat a fost cea de 100 kg, -35 ani, unde finala i-a opus pe oradeanul Adrian Bogosel (foto loc 1), transferat de la ISU „Crisana” la ISU „Somes” Satu Mare si pe Paul Ciprian politist de frontiera la ITPF Oradea. Fost campion si vicecampion mondial de judo la structurile Ministerlor de Interne, Adrian Bogosel s-a impus in cele din urma dupa un meci echilibrat si spectaculos.

Trebuie spus insa ca Paul Ciprian a oferit o replica darza in conditiile in care a evoluat cu o accidentare suferita in urma semifinalei castigate in fatza multiplului medaliat de seniori Razvan Onofrei. „Am facut meciuri bun , dar sunt multumit indeosebi pentru ca am avut adversari puternici care mi-au aratat unde ma aflu cu pregatirea tehnica si fizica. M-a ajutat in mod sigur ca l-am avut printre partenerii de antrenament pe Aurel Gavris, medaliat la Europenele de Judo Masters de anul acesta”, ne-a declarat Paul Ciprian. In context, mai notam ca Paul Ciprian se pregateste in cadrul clubului de judo vetereni Phoenix Oradea.

“Asteptam la Sala LPS si alti fosti judoka din cadrul structurilor MAI si nu numai. Cu cat ai mai multi adversari la antrenamente cu atat iti poti perfectiona mai bine procedeele de judo. Antrenamentele pur de forta nu pot inlocui antrenamentele tehnice si de stretching, cele care ne mentin si articulatiile in forma’, a completat sensei Aurel Ples, cel care coordoneaza antrenamentele Phoenix alaturi de sensei Alexandru Chirila si Laszlo Petras.

Reamintim ca alti trei oradeni au cucerit medalii la CN de la Vaslui: David Pusztai (81 kg) – aur, Cristian Mircea Pop(90 kg) – argint si Andrei Stoica (90 kg) – bronz, toti trei pregatiti de Alexandru Goncearenco.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)