Judoka oradeni confirma valoare la Open-ul Austriei de veterani

0
Posted October 17, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

sotolongoDupa medaliile cucerite anul acesta la Campionatele Europene de la Glasgow si la Openul Ungariei de la Budapesta, judo-ul oradean categoria Master si-a demonstrat inca o data valoarea si traditia.

Astfel, sambata, la Sala de Sport Kottingbrun de langa Viena s-a disputat Openul Austriei la Judo veterani, turneu care a reunit performeri din tara gazda, din Croatia, Slovacia, Ungaria si Romania. Oradenii Cristian Nagy (M2) – 73 kg (M2), Attila Biro (M5) – 100 kg (M5) si Aurel Gavris (M3) la + 100 kg si-au dominat autoritar adversarii castingandu-si toate meciurile prin ipponuri spectaculoase.

În ciuda faptului ca a castigat prin ippon duelul cu “argintul” categoriei 81 kg – Leo Tomassini, oradeanul Cristian Horgos (M3) a terminat competitia pe locul IV dupa ce a pierdut la Golden Score meciul decisiv pentru medalie.

Prin prestatiile lor sportive, oradenii au castigat aprecierea organizatorilor precum si a celor mai tehnici concurenti straini. De pilda, castigatorul categoriei 81 kg – M4, Leonardo Pedroso Sotolongo – antrenor de judo (5 DAN) si jiu-jitsu (6 DAN) la clubul din Baden, a salutat din inima prezenta unei tari din afara fief-ului saxon.

“Ma bucur ca ati venit din Romania, tara latina ca si Cuba mea natala. Sper sa puteti reveni chiar mai multi la editia de anul viitor, aici in Austria”, le-a spus Pedroso Sotolongo oradenilor oferindu-le si cartile lui de vizita. Intrebat daca-l cunoaste pe detinatorul recordului mondial la saritura in inaltime, Leonardo Sotolongo a raspuns zambind: “Nu semanam degeaba la talie. Chiar sunt din aceiasi familie cu Javier Sotomayor. Doar ca eu am fost atras de judo, jiu-jitsu si taek-won-do”.

De precizat ca performerii oradeni au fost sustinuti calduros si de-acasa, de colegii conectati la retelele de socializare, dar care nu au putut face deplasarea din motive familiale, precum si de senseii care i-au pregatit special pentru competitiile majore din acest an, prof. Alexandru Chirila si Aurel Ples.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)