Mirel Radoi: De maine vor incepe treaba la cluburile lor

0
Posted October 17, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

mirelSelecţionerul Mirel Rădoi (foto) a făcut o frumoasă afirmaţie despre jucătorii naţionalei de tineret, spunând că aceştia ar fi putut obţine calificarea la CE fără el, însă el nu ar fi reuşit fără ei. Rădoi a precizat că obiectivul la turneul final este clasarea pe unul dintre locurile 1-4. “Din punctul meu de vedere vorbim de locurile 1-4 pentru a ne putea califica la Jocurile Olimpice, a precizat el.
“E prima dată când sunt oficial antrenor, pentru că până acum m-am ascuns în spatele funcţiei. E o performanţă uriaşă atât pentru mine, cât şi pentru băieţi şi fără ajutorul lor nu am fi reuşit. Ei ar fi putut foarte uşor să se califice fără mine, eu fără ei din păcate nu puteam şi ţin să le mulţumesc pe această cale”, a declarat Rădoi, la conferinţa de presă după meciul cu Liechtenstein.

La Pro X, Rădoi a spus că obiectivul său în momentul în care a semnat cu FRF a fost să câştige toate cele patru meciuri rămase de disputat din grupa preliminară.

“Sunt mândru pentru că băieţii au reuşit calificarea, sunt mândru de ei. În afară de cei 25.000 de oameni care au fost în tribune la aceste două meciuri, cred că sunt alte sute de mii, milioane de oameni fericiţi şi mândri că sunt români în seara asta. Chiar dacă la pauză m-am relaxat, înaintea meciului am avut emoţii, iar cei care au fost pe lângă mine m-au văzut. E un meci al echipei naţionale şi am emoţii indiferent de situaţia în care ne aflam, cu atât mai mult cu cât eram la un pas să ne calificăm şi era foarte importnant pentru mine să le transmit şi jucătorilor acest mesaj. Calculele au fost simple. În momentul în care am semnat am spus că vor fi 12 puncte şi să nu mai facem niciun alt calcul, ce facem cu zece puncte, depindeam de rezultatele altor echipe. Pentru noi cel mai simplu a fost ca în aceste patru meciuri să fie patru victorii. E foarte uşor să lucrez cu ei, pentru că sunt un grup foarte unit, un grup valoros şi îi este mult mai uşor fiecărui antrenor să lucreze cu astfel de jucători. Sunt valoroşi şi au caracater deosebite. Sunt cel mai fericit pentru că e cea mai mare performanţă, cu atât mai mult cu cât vine după 20 de ani”, a afirmat el.

Rădoi a cerut permisiunea cluburilor să-i mai lase pe jucători la lot: “Am cerut permisiunea cluburilor să ni-i mai lase măcar două ore ca să mâncăm împreună şi să mai sărbătorim. Chiar dacă nu sunt multe două ore, de mâine vor începe treaba la cluburile lor, m-aş bucura să-i mai am două ore în preajmă.”

Rădoi a mai spus că nu ar fi contat unde ar fi avut loc turneul final al CE, pentru că românii ar fi venit orinde după această naţională.

“La cum a arătat campania asta, eu cred că oriunde ar fi fost, chiar şi în Gibraltar, eu cred că că ar fi fost foarte mulţi români. Cu atât mai mult în Italia. Eu cred că ce au arătat în aceşti doi ani de calificare, jucătorii vor fi urmaţi peste tot şi nu numai în Italia”, a spus el.

Italia, în calitate de ţară gazdă, şi câştigătoarele celor nouă grupe preliminare, Croaţia, Spania, Danemarca, Anglia, Germania, Belgia, Serbia, România şi Franţa, vor participa, anul viitor, la turneul final al Campionatului European de tineret.

Cele mai bune patru din cele nouă ocupante ale locurilor secunde, Grecia, Portugalia, Polonia şi Austria, vor disputa un play-off în dublă manşă pentru a stabili ultimele două selecţionate care merg la CE.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)