Nu pot emite pretentii cu asemenea procentaje

0
Posted October 17, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascheCampioana Roâniei la baschet masculin, CSM U Oradea a debutat cu o înfrângere în FIBA Europe Cup – ediția 2018/19. Roș-albaștriiau cedat scor69-82 (14-22, 23-26, 14-16, 18-18) în compania celor de la s.Oliver Wurzburg (GER).

Alături de cele două din grupă mai fac parte echipele Sakarya BSB (TUR) și ZZ Leiden (NED). Din păcate pentru ei, orădenii nu s-au ridicat la nivelul adversarului net superior la toate capitolele. Cu excepția debutului de meci a a unor minute bune în sfertul al treilea, oaspeții au controlat cu autoritate partida, învingătoarea fiind deja știută după primul sfert.

Gazdele au început curajos partida în primele momente, dar a urmat o serie de ratări incredibile, iar despre apărare nu se poate spune că și-au îndeplinit sarcinile. De la 4-4, a urmat un run de 10-0 pentru germeni. Timp de odihnă logic, dar soluțiile de pe bancă nu au venit. În conditnuare Țibîrnă, Denison sau Nicolescu sunt accidentați, iar vizitatorii au schimbat constant. Deja după primele zeme minute, oaspeții aveau +8 pe tabelă.

A urmat un al doilea sfert în care Oradea a suferit mult la aruncările de la distanță, dar și la recuperările defensive. Lazar sau Luci sunt din alt episod, în timp ce Valeika nu face față. Richard și Watson au încercat să ducă greul, le era de-a dreptul imposibil, nemții se apărau extrem de bine și în forță. Pe final de sfert, Richjard a mai redusdiferența, dar era imposibil să se apropie la o diferență mai mică. Cristian Achim nu a găsit soluțiile în condițiile în care diferența de forță și valoare era mai mult decât vizibilă. După pauză, oaspeții au marcat primii și a apărut u ușoară stare de relaxare în jocul acestora. Oradea a profitat din plin, Lucic a transformat trei libere și a dat startul revenii. Timp de odihnă al grupării adverse, Richard înscrie iar Oradea reintră în joc. Au de recuperat doar patru puncte, Lucic aruncă și e aproape de transformare, urmăează două mingi pierdute în ofensivă, iar diferența a crescut din nou la zece puncte.

Ultimul sfert este deschis de două aruncări de la distanță transformate de Ginyard, iar se reapindea speranța. Echipa adverse simte acest lucru și reglează automat cu jucători cu talie, din ce în ce mai dificil să se arunce la coș. Coordonatorul de culoare al nemților Wells înscrie lejer de doiuă ori iar zarurile erau aruncate. Oradea începe să se apere mai bine, dar deja era prea târziu. Nemții nu reduc ritmul și mereu sunt cu o viteză în plus, în condiții în care schemele lor parcă sunt desenat constant. Spertatorii părăsesc arena cu gândul cu mai mult de atât nu se putea, pe final, richard înscrie ultimele puncte ale partidei.

Campioanei în exercițiu îi va fi foarte dificil să câștige într-o grupă destul de dificilă cu vucecampioana Olandei și cu o echipă din Turcia. Acesta este adevărul iar diferența dintre întrecerea internă și campionatele germaniei, Turciai saun enom de mari. Una peste alta o înfrângere care trebuie uitată pentru că sâmbătă vor juca din nou la Oradea cu Dinamo, meci în care altă variantă în afara victoriei nu există. Cu un parcurs modest o victorie și cinci înfrângeri, Oradea riscă să se obișnuiască cu asemenea parcurs. Nu este acceptat ca o echipă cu pretenții să aibă un debutu modest iar perspectivele sunt limitate, începe să se simtă presiunea rezultatele. Cu siguranțp unii jucători vor părăsit gruparea bihoreană șivor veni alții probabil mai compleți.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Richard 15 puncte, Kariniauskas 13 de la bihoreni, respectiv Ellis 14, Hulls 13, Wells 11.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)