Prestatie solida, victorie de senzatie la ultima faza

0
Posted October 31, 2018 by Lucian Popa in Baschet

basÎn cadrul etapei a 3-a a FIBA EuroCup, ediția 2018-2019, CSM U Oradea a obținu primul succes în grupa A. Campioana României a reușit o victorie de senzație, 86-84 (19-14, 21-15, 25-29, 21-26) în fața celor de la Sakarya BSB din Turcia.

A fost cea mai bună prestație a grupării bihorene din acest sezon în condițiile în care evoluția lor a fost una destul de modestă până prezent. În ciuda acestui fapt, Denison & Co. putea să termine partida la egalitate, dacă Richard nu era extrem de exact.

Disputa a început sub semnul echilibrului, oaspeții având o echipă net superioară la nivelul valorii dar și a taliei. Oradea a compensat printr-o evoluție curajoasă și extrem de stabilă. Gruparea din municipiul de pe Crișul Repede a preluat conducerea pe final de sfert, profitând de ratările mult prea multe în tabăra adversă.

Sfertul secund a arătat că echipa locală are caracter, campionii României având puterea de a se distanța la zece puncte diferență. Turcii au sperat că vor reveni în meci doar datorită acțiunilor individuale unor jucatori de excepție ca Douglas sau Salumu, baschetbaliști de certă valoare.

De cealaltă parte Richard și Pasalic au arătat multă tărie de caracter în sepcial pe final de atac când și-au asumat resposabilitatea.

La pauza mare, roș-albaștrii aveau +11 pe tabelă.

Partea a doua începe practic cu o echipă vizitatoare cu orgoliul rănit, ei încercând să reducă cât mai repede diferența. Etou înscrie de la distanță, Edge punctează și el decisiv. Denison iese și el la rampă, Etou este exact la libere. Campioana revine la cârma partudei, după reușita lui Valeika, dar cu trecerea timpului turcii reduc diferența. meciul se echilibrează, Douglas este tot mai greu de oprit.Pe final de atac, același Douglas punctează de la distanță.

Începe ultimul sfert, Oradea arată destul de bine. Salumu înscrie primul, pentru ca Watson să mărească diferența. Salumu punctează din nou de la distanță, replica vine pe mâna lui Pasalic. Karahan, egalează situația, Richard ăși duce echipa din nou la trei lungimi distanță. Nnoko din apropierea pune mingea-n coș, Richard este decisiv din nou. Surprinzător, ambele echipeevită sa facă fault. Finalul este extrem de tensionat. Salomu reclamă un fault nefluierat, Denison înscrie de la semidistanță, 82-79, turcii solicită timp de odihnă. Douglas punctează. 82-81. Turnover al oaspeților, Watson faultat gazdele ajung la linia de libere. Watson îbscrie ambele tantative. 84-81. Mai sunt de jucat 15 secude. Oradea are doar două faulte.

Timp de odihnă.

Iese la rampă prostia și total neispiratul Cristian Achim, care spre surprinderea tuturor nu solicită să se facă fault.

Douglas primește mingea și tatonat de Watson aruncpă de la distanță, scutură plasa!!! 84-84. Timp de odihnă Oradea.

Repuneere din lateral, Richard de la Douglas aruncă și … ÎNSCRIE!!! 86-84. Salomu aruncă total aiurea de la distanță.

Victorie cu noroc pentru campioana României care a făcut o mare risipă de efort și care putea închide meciul mult mai repede. Era nevoie de o astfel de victorie pentru moralul echipei, care sâmbătă joacă acasă cu Sibiul, miercuri merg în germania pentru ca pe data de 10 noiembrie să primească tot acasă vizita lui U Cluj-Napoca.

Cei mai buni marcatori ai partudei au fost Richard 26 puncte, Watson 17, denison 15, de la învingători respectiv Etou 26 și Douglas 25.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)