Roamnul Adrian Sulca, noul campion olimpic la tineret

0
Posted October 8, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

judo 1Adrian Șulcă e campion olimpic! România are aur la Jocurile de Tineret! În câteva secunde a reușit ippon și lumea s-a inundat de bucurie. Un vis a aprins o stea, un copil se bucură în brațele antrenorului Roland Bodo! Bravo, Adrian! Hai România!

La Buenos Aires, în semifinale, Adrian Șulcă l-a învins pe campionul Slovaciei, Alex Barto, la categoria 81 de kilograme. A fost o victorie prin ippon pentru românul în vârstă de 17 ani.

A treia ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret are loc în perioada 6-18 octombrie la Buenos Aires.

Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei de Judo, a declarat, înainte de finală, că l-a impesionat performanţa lui Adrian Şulcă, despre care spune că este un băiat muncitor:

“M-a impresionat foarte mult performanţa acestui baiat de 17 ani. Acum un an antrenorul japonez a venit la mine şi mi-a spus: “Domnule preşedinte, băiatul acesta este foarte harnic”. Eu ştiam detalii despre el, vine dintr-o familie extrem de săracă, cei de la Cluj, împreună cu Florin Bercean l-au ajutat, şi uite că şi România şi judo-ul au de câştigat”.

“Eu sper să fie aur în această seară, se va disputa finala pentru bronz, apoi pentru aur. Am dori să ascultăm imnul României diseară”, a mai spus Guşă.

Delegația României pentru această competiție este formată din 34 de sportivi la 14 discipline.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)