S-au terminat Jocurile Olimpice pentru tineret de la Buenos Aires

0
Posted October 19, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

husazarRomânia a ocupat locul 29 într-un clasament neoficial pe medalii al Jocurilor Olimpice de Tineret 2018, încheiate joi la Buenos Aires.

Sportivii români au cucerit 8 medalii, dintre care 2 de aur, 3 de argint, 3 de bronz. Aurul a fost câştigat de judoka Adrian Şulcă (cat. 81 kg) şi de halterofila Sabina Baltag (cat. 53 kg), argintul a fost obţinut de înotătorul Daniel Martin (la 100 şi 200 m spate) şi la dublu rame masculin (canotorii Florin Nicolae Arteni-Fîntînariu şi Alexandru Laurenţiu Danciu), iar medaliile de bronz au fost adjudecate de halterofila Mihaela Valentina Cambei (cat. 48 kg), echipajul de dublu rame feminin (Tabita Maftei şi Alina Maria Baleţchi) şi de Andreea Dragoman (tenis de masă).

Echipa Olimpică a României a fost compusă din 34 de sportivi, 21 de fete şi 13 băieţi, care au concurat la 14 discipline sportive. Printre aceștia s-a aflat și orădeanca Huszar Ingrid (foto) cea care a concurat în cadrușl întrecerii de natație. Legitimată la CS Crișul Oradea antrenată de Cristina Madău, Ingrid este mai tânără cu treiu ani decât ceilalți concurenți iar experiența ei va fi benefică pentru viitor.

Dacă la ceremonia de deschidere portdrapelul delegaţiei României a fost canotoarea Tabita Maftei, la ceremonia de închidere purtătorul de drapel al tricolorilor a fost judoka Iosif Adrian Şulcă.

La ediţia din 2014, desfăşurată la Nanjing (China), România a ocupat locul 28 în clasamentul pe medalii, cu 2 de aur şi 3 de argint.

Pentru prima oară în istoria olimpică, competiţia polisportivă a avut un număr egal de sportivi la fete şi băieţi, care s-au întrecut la 32 de sporturi. Peste 4.000 de sportivi cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani au participat la competiţiile de la Buenos Aires.

Jocurile Olimpice ale Tineretului din capitala Argentinei au avut loc sub sloganul ”Changing the Game” şi au adus în prim plan câteva sporturi noi, precum breaking, escaladă, patinaj pe role şi karate, dar şi câteva discipline ca BMX freestyle, kiteboarding, beach handball, futsal şi gimnastică acrobatică, în ton cu noile generaţii de sportivi şi fani.

Cea mai numeroasă delegaţie a fost cea a Argentinei, cu 141 de participanţi, dar Rusia a ocupat primul loc în ierarhia pe medalii, cu 29 de aur, 18 de argint, 12 de bronz, urmată de China, 18-9-9, şi de Japonia, 15-12-12, etc.

Ediţia din 2022 va avea loc în capitala Senegalului, Dakar.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)