Succes absolut normal in fata unui adversar fara pretentii

0
Posted October 20, 2018 by Lucian Popa in Baschet

csmÎn cadrul etapei a treia a sezonulul regulat în baschetul masculin românesc, CSM U Oradea a reușit un succes scor 85-69 (26-16, 20-15, 24-20, 15-18) în compania celor de la Dinamo Stiinta București. Meciul a fost unul fără istoric, campioana reușind să impună ritmul pe toată durata partudei, în condițiile în care adversarul este cel mai abordabil din acestă grupă valorică A.

Orădenii au început bine meciul reușind să conducă la o diferență lejeră, Dinamo a revenit în meci datorită unui Vrkic eficient. Gazdele forțează, Pasalic înscrie iar pe parchet apar primele schimbări. Mult mai curajoasă este evoluția lui Fometescu care a și înscris primele puncte din acest sezon.

Sfertul secund începe cu două coșuri de la distanță ale lui Kumpys, oaspeții par să revină în meci dar în baza unei relaxări a bihorenilor. Disputa din nou are intensitate spre panoul oaspeților care suferă la toate capitolele. Campioana în exercițiu ajunge la +18 pe tabelă cea mai mare diferență, iar apărările celor două tabere își fac bine treaba.

Pauză, Oradea are o diferență considerabilă pe tabelă. Deja din sfertul al treilea, meciul scade mult în intensitate, roș-albaștrii mențin o diferență constantă, lejer fără săforțeze în timp ce adversarii se bazează doar pe acțiuni individuale. Achim schimbă mereu nemulțumit de recuperările defensive, Watson este deposedat în dribling iar Dinamo conteasă unele decizii ale brăgăzii. Chestiunile tactice sunt trecute în plan secund, tentativa de spectacol arată destul de bine.

Ultimul sfert a fost unul mai puțin reușit în ambele tabere. Învingătoarea fiind deja știută, organizatorii dau șansa și jucătorilor cu statut de rezervă să acumuleze minute. Tudor Costescu schimbă permanent dar valoarea individuală a jucătorilor din capitală nu le permite să emită pretenții.

Victorie absolut normală pentru gruparea din municipiul de pe Crișul Repede care aveau nevoie de un succes de moral, precum și o bună repetiție în vederea jocurilor următoare cu miză.

Urmează o perioadă extrem de încărcată pentru orădeni, miercuri deplasare în Olanda, sâmbătă joacă la Craiova, următoarea miercuri acasă cu Turcii pentru ca să vină la Oradea, Sibiul și Clujul. E nevoie de toți jucătorii pentru a face față pe două fronturi în FIBA EuroCup, șansa să se califice mai departe fiind foarte de mică. Cei ami buni marcatori ai partudei au fost Richard 18 puncte, aproape 30 minute pe parchet, Kariniauskas 16, Pasalic 15 respectiv Deloach 16, Vrkic 13.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)