Surpriza de proportii. Marius Copil invingator in fata unui jucator din Top 10

0
Posted October 25, 2018 by Lucian Popa in Tenis
Ciao restaurant - pizzerie

22nd October 2018, St Jakobshalle, Basel, Switzerland; ATP World Tour, Swiss Indoor Tennis; Marius Copil (ROU) in action against Ryan Harrison (USA) in the first round (photo by David Emm/Action Plus via Getty Images)

Miercuri seara, 24 octombrie, în optimile de finală ale ATP 500 Series “Swiss Indoor Basel”, Marius Copil a obţinut cea mai importantă victorie a carierei, prima la un jucător din top 10 ATP!

De asemenea, calificarea în sferturile de finală ale unui turneu ATP 500 Series este a doua cea mai bună performanţă a carierei, după finala de la ATP 250 Series Sofia, în februarie. La începutul lunii august, la ATP 500 Series Washington, el obţinea tot două victorii pe tabloul principal, dar care îi asigurau doar calificarea în optimi.

Marius Copil (foto, 93 ATP) [Q] – Marin Cilic (6 ATP) [3] 7-5, 7-6(2)

Partida a durat 1h48′.
La adăpostul celor 21 de aşi (nicio dublă greşeală) – Cilic, 4 aşi, 6 duble greşeli – Marius şi-a câştigat toate jocurile de serviciu.
În primul set, el a creat diferenţa în jocul 11 – în primele 10, niciunul nu avusese vreo minge de break şi doar primul game necesitase prelungiri – când s-a distanţat la 40-0 pe serviciul croatului. A mai pierdut doar un punct în acel joc şi apoi a câştigat cu serviciul, din nou la 15.
În setul 2, scenariul jocurilor câştigate cu serviciul s-a repetat până în tie-break, cu deosebirea că acum jucătorul nostru a avut forţa mentală şi priceperea să salveze două mingi de set la 5-6 (singurele mingi de break pe care şi le-a procurat Cilic aseară!)
În tie-break, Marius care avusese şi până atunci destule realizări tehnice, s-a dezlănţuit şi a jucat formidabil – 3-0, 3-2, 7-2 descumpănindu-l pe croat, care a încheiat partida cu o dublă greşeală.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)