Voleibalistele universitare vor debuta in noul sezon pe propriul teren

0
Posted October 3, 2018 by Lucian Popa in Volei

006Echipa de volei feminin CSU ORADEA va debuta în sezonul competițional 2018-2019 al Diviziei A2, Seria Vest, sâmbătă 6.10.2018, ora 13.00, împotriva echipei CSM Lugoj.

Universitarele orădene se văd nevoite să o ia de la capăt, după un parcurs perfect în ediția de campionat precedentă, încununat cu promovarea în divizia A1, a urmat decizia de a nu înscrie echipa în primul eșalon datorită lipsei susținerii financiare necesare la acest nivel.
Astfel, echipa va evolua in continuare în Seria Vest a eșalonului A2
feminin care se anunță una mult mai disputată și echilibrată. S-au înscris 10 echipe, 7 dintre acestea participante și în campionatul trecut: Politehnica Timișoara, CSM Târgu Mureș (echipă aflată în reorganizare),
CSM Sibiu, SCMU Craiova, FC Argeș Pitești, CNS CSV Cetate Deva, iar ca noutăți evidențiem apariția formațiilor CSM Lugoj, CSM Timișoara, și CSM Sighetu Marmației.
S-au înregistrat mișcări de trupe, prin reorganizarea echipei din Târgu Mureș, care la senioare a renunțat la divizia A1, plecări la alte echipe ce au efectuat trensferuri pentru a-și asigura serviciile unor jucătoare cu experiență la nivelul primei divizii, iar altele nou infiintate, vor merge pe mâna junioarelor pentru a le asigura acestora o creștere a nivelului de solicitare tehnico-tactic prin disputarea jocurilor la acest nivel.
Lotul echipei CSU Oradea a rămas același, studentele reușind să rămână în aceeași formulă în ciuda unor oferte venite de la celelalte competitoare.
De remarcat prelungirea acordurilor jucătoarelor Pașca Anca, Haidu Roxana și a surorilor Iulia și Maria Radu Fică, ce rămân în continuare stâlpii de bază ai echipei.
Alături de studentele Adamcsik Daiana, Maxim Andreea, Blaj Giulia, Rizea Antonia și Măran Andreea ne bucurăm pentru faptul că jucătoarele Breban Alexandra și Pura Mădălina au ales să devină studente cu acte în regulă și au decis să urmeze programele de studii ale Facultatății de Medicină și Farmacie, precum și Geografie, Turism și Sport, odată ce au și-au încheiat junioratul fiind transferate de la LPS Bihorul Oradea.
Continuă colaborarea foarte bună cu cluburile din Oradea, șase componente fiind selecționate de la LPS Bihorul Oradea, antrenor prof. Achimescu Rodian: Petrescu Atena, Suciu Bianca, Bikfalvi Alexandra, Moldovan Miruna
(CSS Sighet), Telian Diana (Provolei Arad), Goia Talida și ACS Viitorul Bors, antrenor Fica Iuliana, de unde au fost selecționate jucătoarele Chiș Flavia și Pintea Ana.
Va așteptăm în număr cât mai mare să susținem voleibalistele în primul joc din acest sezon.
La cererea echipei oaspete deși, inițial, programat a se disputa la Lugoj, jocul, se va desfășura la Oradea, în Sala Polivalentă din Complexul Sportiv al Universității din Oradea, sâmbătă 6 octombrie ora 13.00.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)