Al doilea succes consecutiv in urma unei evolutii concludente

0
Posted November 3, 2018 by Lucian Popa in Baschet

IMG_20181103_221550Runda cu numarul cinci din Liga Națională de baschet masculin, Grupa A a adus al treilea succes pentru campioana României, CSM U Oradea scor 78-68 (24-20, 16-17, 20-14, 18-17) în fața celor de la CSU Sibiu.

Oradea a avut din nou o evoluție încântătoare la trei zile de la o victorie enormă în fața turcilor în Cupele Europene.

Din nou cel mai bun jucător al gazdelor a fost Richard cu 20 puncte marcate, aproape 28 minute pe parchet.

După un debut destul de modest de ambele părți, gazdele și-au luat în serios rolul de favorită și au marcat constant.

Watson cu ale lui aruncări cu multă boltă duc echipa roș-albastră la +5 pe tabelă, în timp ce oaspeții nu au replică.

Richard mărește diferența pentru ca pe final de sfert, Sibiul să reduă din handicap. Sibienii egalează în debutul sfertului secund, Richard și Watson își duc echipa în avantaj. Pentru prima dată în acest meci, echipa vizitatoare preia condcerea, Brosser făcând diferența. Impulsionați de un public entuziasmant prezent în tribună, bihorenii se instalează clar la cârma partidei.

Fără a se evidenția într-un mod deosebit, gazdele trec din nou la cârma partudei și nu mai cedează deloc inițiativa. Achim din nou nu simte deloc jocul, solicită timp de odihnă total aiurea fără însă a avea o schimbă bine pusă la punct.

La pauza mare, campioana are o posesie în plus pe tabelă. Începe partea a doua, diferența se menține destul de linișltitoare din două cifre de multe ori, iar replica formației din Sibiu, însoțită și ea de o galerie, nu este eficientă.

Dan Fleșeriu schimbă constant, dar cifrele la toate categoriile sunt extrem de modeste. Campioana ajunge la +13, iar de acum înainte misiune este una de a menține constant cel puțin o diferență de zece lungimi.

Din nou schimbări total aiurea în tabăra învingătorilor, pentru odihnă, dar obligați de împrejurări revin pe parchet.

Pe final de atac, gruparea organizatoare are și noroc.

Richard și Pasalic sunt primii marcatori ai ultimului sfert, pentru ca publicul să trăiască la intensitate maximă fiecare fază.

Pasalic este omul providențial în multe momente, experiența lui net superioară face diferența. Fără să-i tremure mâna, acesta punctează atunci când e nevoie de el.

Hardy este boocat destul de eficient, Watson transformă trei libere, iar ultimele momente găsește echipa din municipiul de pe Crișul Repede în prim plan.

Victorie de moral pentru Watson & co, care miercuri vor juca în Germania pentru ca sâmbătă 10 noiembrie să primescă tot în Arena Antonio Alexe vizita celor de la U BT Cluj-Napoca.

În absența lui Nicolescu, Fometescu este doar o soluție de comromis pe care te poți baza doar un număr limitat de minute.

Revenirea lui Denison este de bun augur, iar concurența pe postul de pivot, lipsind cu desăvârșire.

În continuare evoluțiile lui Ginyard funt modeste și nu ajută echipa, el fiind în pericol de a fi schimbat de un alt jucător mult mai eficient.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)