Alexander Zverev, primul finalist la Turneul Campionilor 2018

0
Posted November 17, 2018 by Lucian Popa in Tenis

zvereAlexander Zverev (foto) a produs una dintre surprizele Turneului Campionilor de la Londra, după ce l-a învins în semifinale pe Roger Federer, scor 7-5, 7-6(5). Meciul a durat o oră și 37 de minute.

Primul set a fost unul de calitate, în care niciun jucător nu a oferit vreo oportunitate de break adversarului până în al 12-lea game. Alexander a obținut rapid trei mingi de break returnând în adâncime și s-a impus la 0 pe serviciul elvețianului, impunându-se cu 7-5 după 40 de minute de joc.

Federer a dat rapid semne de revenire, s-a regrupat, și a făcut un break la începutul setului secund, fructificând a treia oportunitate ivită la 1-1. Avansul lui Fedex nu a durat însă mult, neamțul reușind să facă rebreak tinându-l pe Federer în spatele liniei de fund în raliuri din ce in ce mai lungi. Zverev a pus presiune pe serviciul lui Roger și a fost aproape de un nou break la 4-3 și 30-0, însă elvețianul a reușit să revină și să ducă setul secund până în tiebreak. Pâmă la 4-3, cei doi și-au făcut fără probleme serviciul. Acesta a fost momentul în care Zverev a contestat o decizie, iar arbitrul de scaun a decis rejucarea punctului, pe care Alexander avea să-l câștige în cele din urmă printr-un as. La 5-4, Federer a venit la fileu, însă a trimis neverosimil în fileu și i-a oferit prima oportunitate de a închide meciul adversarului. Roger a reușit să își facă serviciul următor, însă neamțul a fost mai agresiv în punctul decisiv și a închis partida.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)