Anamaria Coroiu, vicecampioana nationala la tenis de camp

0
Posted November 30, 2018 by Lucian Popa in Tenis

coroiuÎn perioada 17-23 noiembrie s-a desfășurat la București pe terenurile acoperite ale Clubului Sportiv Dinamo un puternic turneu din Circuitul Național al Federației Române de Tenis, Trofeul Marin Bădin- Head.

Acest veritabil Campionat Național al categoriei 14 ani a reunit la start 116 din cei mai valoroși tenismeni ai țării, fete și băieți. Anamaria Coroiu de la CSM Oradea a reușit cea mai bună performanță a ei într-un turneu de asemenea anvergură reușind să dispute finala competiției.

Tânăra tenismenă, originară din Șuncuiuș a trecut în turul doi de Andreea Moise (LPS-CSS Constanța) cu scorul de 6-4, 6-1, în turul trei de Maria Angela Gașpar de la CS Sport 4 Fun Timișoara cu 6-3, 6-1, în sferturi a învins-o pe Isabelle Turturea de la Tenis Club Stănică Craiova cu scorul de 4-6, 7-6(6), 6-3, în semifinale a trecut cu 6-4, 6-4 de Stancu Angeline (AS Club Sportiv Dax București), scor 6-4, 6-4, pentru ca în finală să cedeze în fața tenismenei Joulia Cârstea de la LPS CSS Pitești cu 6-2, 3-6, 2-6.
Anamaria Coroiu are 13 ani, este elevă premiantă în clasa a VII-a B (diriginte prof. Maria Tușer) a Liceului de Arta Oradea (director prof. Mihaela Bondor).

Fata din Șuncuiuș (foto) a început tenisul la 8 ani la Sala de Sport din Vadu Crișului, a continuat la sala din Șuncuiuș în cadrul proiectului ”Tenis în comune și sate” susținut de Consiliul Județean Bihor la care au participat pe bază de voluntariat cinci profesori de sport din județ.

Acum este legitimată la CSM Oradea, iar de pregătirea ei se ocupă Ionuț Hodișan, antrenor și Constantin Stohor, preparator fizic.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)