Joi 15 noiembrie, toate mondialele de pana acum intr-o singura carte

0
Posted November 7, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

IMG_20181107_161904Sala Mare a Primăriei Municipiului Oradea va găzdui joi 15 noiembrie, ora 16,00 o lansare de carte inedită. Este vorba de volumul, Mondialele de la Montevideo, la Moscova. Autorul, Constantin Butișcă, cunoscut în lumea scriitorilor din Oradea recidivează cu o carte statistică practic a tuturor Campionatelor Mondiale din 1930 și până la Rusia 2018.

Originar din satul Fînațe, comunna Câmpani, Constantin Butișcă a lansat mai multe monografii ale unor localități din zona Șteiului, pentru ca în municipiul Oradea să aibă mai multe cărți pe diferite teme. De astă dată el a ales special să folosească o temă sportivă și anume fotbalul, care este de departe sportul rege în lume.

Printre puținele ilustrate ale cărții, există și una în care apare și orădeanul Nicolae Kovacs, nimeni altul decât fratele mult mai celebrului Ștefan Kovacs, fost mare antrenor al României, unchiul lui Ștefan Kovacs, antrenor cu o lungă carieră la LPS Bihorul sau FC Bihor. Din păcate Kopek a plecat mult prea devreme dintre noi. Nicolae Kovacs a fost mult timp, singurul român participant la trei ediții consecutive ale Campionatului Mondiale, 1930, 1934, 1938. Revenind la lansare volumul, unul cu o valoare incontestabilă se va bucura de un succes pentru că sunt strânse cele mai importante date ale tuturor întrecerilor la nivel mondial.

Este una dintre puținele cărți cu o asemenea documentație care a necesitat ani de zile de muncă.

La lansare, care va avea loc joi 15 noiembrie ora 16,00 volumul va costa 40 lei, pentru ca la vânzare în chioșchiuri să fie 50 lei datorită distribuției.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)