Moment important pentru tirul cu arcul in Oradea. Zece ani de existenta

0
Posted November 22, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

tir cu arculZi de mare sărbătoare pentru tirul cu arcul din Oradea. Această ramură sportivă a ajuns la zece ani de existență pe raza municipiului Oradea și a județului Bihor.

Asta numai și numai datorită inimosului Mircea Stroe, „părintele” tirului cu arcul în județ. Fost jurnalist ani de zile, Mircea a decis în urmă cu zece ani să înființeze un club și anume Redpoint Oradea. La doar patru luni de la existență, a urmat primul concurs, Cupa Redpoint.

De atunci, au existat un număr foarte mare de întreceri la toate categoriile de vârstă.

De șase ori Oradea a organizat Campionatul Național, de cinci ori consecutiv un sportiv legitimat la Redpoint este campion național indoor și în aer liber, iar în cei zece ani de existență s-au perindat pe la club peste 100 de sportivi legitimați.

Prioritățile s-au schimbat, studiile în alte municipii sau alte țări au făcut ca unii să renunțe. Deocamdată, Radpoint are din nou o serie de sportivi valoroși, cel mai tânăr având 8 ani și viitorul sună bine. Sunt și studenți, dar și participanți la Cupa Europeană de tineret.

S-au depănat o serie de amintiri, au fost prezentați toți spotivii prezenți la această interesantă activitate, iar de neuitat este momentul când membrii familiei Regale a României a onorat invitația lui Mircea Stroie de a fi prezență la Oradea.

A fost unul dintre cele mai mari realizări în ceea ce privește organizarea clubului. De asemenea la Serbările Cetății Oradea, staundul amenajat pentru doritorii de tir cu arcul a fost mereu neîncăpător, în urmă cu un an au tras pur și simplu la țintă în jur de 800 de persoane pentru ca în 2018 să fie prezente peste 1 000 persoane. O realizare demnă de invidiat.

Pentru viitor se dorește să se depășească pragul național în ceea ce privește perfomanța, iar acest aspect depinde foarte mult de latura financiară, care momentan nu prea exstă la acest club.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)