Nationala second-hand, a tremurat serios pentru victoria cu Kosovo

0
Posted November 30, 2018 by Lucian Popa in Baschet

romaniaNaţionala de baschet masculin a României a învins joi, la Oradea, reprezentativa Kosovo, scor 88-83 (35-35), în a doua partidă din grupa B, contând pentru faza secundă a precalificărilor Campionatului European din 2021 informează news.ro.

Principalii marcatori ai partidei au fost Watson 19 puncte, Olah 15, pentru România, respectiv Shoshi 29 şi Berisha 24 puncte, pentru Kosovo.

Din lotul tricolor au absentat patru jucători de bază, accidentaţi – Vlad Moldoveanu, Bogdan Nicolescu, Emanuel Căţe şi Iulian Orbeanu. De asemenea Andrei Mandache fostul căpitan al echipei s-a retras la doar 31 ani, mult prea devreme.

Deși cu două minute înainte de final, tricolorii aveau zece puncte avans pe tabelă, pe final de partidă ei au fost nevoiți să se concentreze suplimentar pentryu a transforma liberele care au decis învingătoarea. Impresia nu a fost una total pozitivă, echipa adversă având doi jucători care au marcat peste 40 puncte, ceea ce arată faptul că nu au avut antidonul pentru a-i anihila pe cei mai buni marcatori ai vizitatorilor.

În primul meci din grupa B, România a fost învinsă de Macedonia, cu scorul de 90-76.

După două etape, Macedonia are 4 puncte, România 3 şi Kosovo 2.

România va juca ultimele două partide din grupă cu Macedonia, pe teren propriu, în 21 februarie 2019, şi cu Kosovo, în deplasare, în 24 februarie.

În celelalte grupe din turul 2 se vor duela: Belarus, Danemarca, Suedia (A), Belgia, Portugalia, Islanda (C) şi Austria, Armenia, Marea Britanie (D).

Prima clasată va merge direct în faza principală a calificărilor, iar cele de pe locurile 2-3 vor mai avea o şansă în runda a treia a precalificărilor, din care tot prima clasată în fiecare grupă se va alătura în turul următor.

În calificările principale pentru Eurobasket vor fi angrenate 32 de echipe, care vor fi împărţite în opt grupe. Meciurile vor începe în noiembrie 2019.

La ediţia din 2017, România a participat la Eurobasket fără a mai disputa calificări, fiind gazda unei grupe, la Cluj-Napoca.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)