Norocul si sansa a parasit Oradea la ultima faza a jocului

0
Posted November 11, 2018 by Lucian Popa in Baschet

baschRunda a șasea a Ligii Naționale de baschet masculin a adus din nou față în față, cele mai bune echipe ale întrecerii și anume CSM U Oradea și U BT Cluj-Napoca.

Așa cum era de așteptat a fost un meci extrem de disputat decis la ultima fază în care echipa care a avut bancă mai lungă și prospețime, având câștig de cauză. Este a doua oară în acest sezon în care Clujul se impune în municipiul de pe Crișul Repede, din tot atâtea dispute.

Clujenii s-au impus în cele din urmă cu scorul de 72-69 (14-16, 17-22, 18-13, 20-21). Din păcate pentru ei, organizatorii plătesc tribut unei bănci de rezervă mult mai scurte și mult mai puțin valoroase față de partenerul de întrecere.

Primul sfert a fost extrem de echilibrat, cu toate că echipa din municipiul de pe Someș a dominat clar lupta sub panoul advers. Oradea a avut un procentaj extrem de slab la aruncările de la distanță, iar mereu acțiunile individuale au făcut ca echipa gazdă să rămână în meci. Washburn a fost mereu providențial pentru echipa lui Cristian Silvășan.

În sfertul al doilea, Cristian Achim l-a odihnit pe Denison, moment în care a apărut pe parchet Lazar, modest și extrem de ineficient. După mai multe faze în care și-a arătat limitele, acesta a fost chemat din nou pe bancă.

Așa cum ne-am obișnuit, Fometescu joacă primele 20 minute după care este uitat pe bancă. De cealaltă parte, Kuti face diferența, iar pentru prima dată oaspeții ajung la o diferență formată din două cifre. Iese la rampă Richard care trage echipa după el, dar ceilalți nu sunt în zi de șut.

Pauza este binevenită pentru gruparea organizatoare. Începe sfertul al treilea, cel mai bun de ambele părți. Din păcate, Watson abuzează pur și simplu de aruncările de la distanță, pe fondul unei relaxări mult prea devreme a clujenilor.

Încet dar sigur, campioana României recuperează puncte importante pe tabelă, Silvășan ăși iese din minți când solicită timp de odihnă dar de la masă nu e observat de nimeni. Rasuc este greu de oprit, Dykes este un metronom, iar Marinov începe să obosească.

Gavrilă primește și el minute, iar pe final de sfert, Denison de la aproape jumătatea terenului scutură plasa.
Tribunele sunt în picioare, Oradea este susținută frenetic.

Ultimul sfert a arătat ca și o dispută de șah. Pasalic este on-fire pentru roș-albaștrii, Gyniard nu este jucat de coechipieri. Oradea egalează, începe să se succeadă la conducere când Oradea când Cluj. Timpul trece niciuna dintre echipă nu este decisă să riște.

Oaspeții au +3 pe tabelă, 67-70, moment în care Denison pasează prea puternic pentru Pasalic care scapă balonul afară.

Fiecare antrenor mai poate solicita de două ori timp de odihnă. Încep repunerile și automat fault.

Kuti ratează prima liberă, la celălalt panou Pasalic este exact. 69-70. Schemă pentru Dykes, jucătorul clujenilor înscrie ambele libere. 69-72.

Mai sunt de jucat pentru secunde, schimă pentru aruncarea lui Richard, care ratează. Așa s-a decis uhn meci în care campioana în exercițiu a avut șansa victoriei dar nu a știut profita de ea. Banca nu i-a ajutat, antrenorul nu a fost foarte inspirat iar pe final, Richard nu a mai fost la fel de exact ca și cu turcii.

De cealaltă parte, gruparea studenților clujeni, au arătat extrem de bine, nefiind angrenată în nicio campetiție europeană, iar orice jucător venit de pe bancă poate juca titularla orice echipă din Liga Națională.

Cei mai eficienți jucători Watson 17 puncte, Pasalic și Richard câte 16 fiecare, respectiv Dykes 19, Washburn 16.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)