Romanii au sanse reduse de a urca pe podium la Tokio

0
Posted November 22, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

romaniaSecretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, George Boroi, a declarat, că delegaţia României nu se va putea întoarce cu mai mult de şase medalii de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

“Am făcut o analiză destul de realistă astăzi în cadrul conferinţei privind evaluarea potenţialului olimpic al României şi, din păcate, tind să cred că nu ne vom ridica la nivelul aşteptărilor. Am investit în ultimii doi ani de zile, dar lipsesc anumite perioada de pregătire la nivelul la care încercăm să aducem întreg sportul românesc. Eu nu vreau să vorbesc despre câte medalii cred eu că vom obţine la Tokyo. Am făcut o analiză comparativă cu ediţiile precedente ale Jocurilor Olimpice. Iar proporţional cu numărul de medalii câştigate la Campionatele Mondiale în ciclul olimpic precedent, acum s-a câştigat un număr de X medalii. Aşa că noi cu mai mult de şase medalii într-un optimism maximal nu o să ne putem întoarce de la Tokyo după părerea mea. Aş vrea să cred însă că obiectivul de performanţă, spre deosebire de analiza comisiei tehnice, care va spune 4 -6 medalii, va putea merge spre 6-8 medalii”, a spus Boroi.

Acesta a adăugat că COSR se concentrează în primul rând pe programul Samurai, cel care asigură stabilitatea financiară a sportivilor cu rezultate în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

“Sunt două planuri de acţiune imediate. Pe de o parte susţinerea cu absolut toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie a a sportivilor care se află în programul Samurai, deci cei care se află clasaţi în primele şase locuri la Campionatele Mondiale pe ramura de sport. Şi nu în ultimul rând formarea unui lot de perspectivă în regim de urgenţă pentru Paris 2024, începând cu cei opt medaliaţi plus cei clasaţi în primele şase locuri la Buenos Aires la Jocurile Olimpice de Tineret”, a explicat Boroi.

Secretarul general George Boroi a participat, joi, la conferinţa organizată de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, la care au participat şi reprezentanţii a 28 de federaţii sportive, în cadrul căreia a fost evaluat potenţialul olimpic al României în perspectiva participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 la jumătatea ciclului olimpic.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)