S-au chinuit un meci intreg sa alerge dupa o echipa redusa numeric

0
Posted November 14, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascEtapa a V-a a FIBA EuroCup, ediția 2018-2019, Grupa A a adus o nouă înfrângere în dreptul campioanei României la baschet. CSM U Oradea a pierdut scor 72-76 (13-23, 18-17,21-18, 20-18) în fața olandezilor de la ZZ Lediden, nimeni alta decât vicecampioana din Țara Lalelelor.

Din păcate pentru noi, orădenii au alergat un meci întreg după un adversar mult mai redus numeric, care practic a jucat peste 30 minute în cinci jucători, și a făcut doar nouă falturi tot jocul. O lecție de baschet predată lui Pasalic & Co. de o echipă vizitatoare extrem de mobilă care au avut în Watson jr. un jucător care pur și simplu a făcut ce a vrut tot meciul. Din nou baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede au făcut unele greșeli de începători în final de joc atunci când practic concentrarea e maximă și nu au voie să faci pași greșiți.

Olandezii au început mult mai curajoși meciul și au marcat cu multă lejeritate în timp ce apărarea gazdelor a lăsat multe spații adversarilor.

Bihorenii au condus pe tabelă doar de două ori, 9-7 și 11-10, pentru ca după aceea surprizător să cedeze total inițiativa.

Este adevărat însă că și baschetbaliștii adverși au avut procentaje foarte bune la aruncările de la mare distanță dar și la recuperările sub ambele panouri.

La adăpostul celor zece lungimi avans din primul sfert, echipa adversă a avut o misiune destul de jeleră și anume acccea de a menține acest decart, cât mai mult timp. Achim a rotit mai mereu, a încercat diferite formula în care în sfârșit a primit munute și Gavrilă, dar nu au putut recupera pe tabelă.

După pauză, roș-albaștrii au perioade de joc destul de bune, dar aruncările deschise sunt ratate cu multă seninătate. Kariniauskas, aflat la ultimele evoluții nu a fost unul decisiv, Watson a forțat mereu acțiunile individuale, în timp ce Denison sau Richard au făcut un meci bun. Lazar sau Fometescu nu sunt pregătiți pentru un asemenea joc.

De partea cealaltă din lotul olandezilor, trei jucători au marcat nu mai puțin de 62 de puncte, pe tot parcursul jocului Achim negăsind antidotul pentru a-i opri. De fapt orice echipă din România nu cred că are jucători să oprească acestă tripletă. Aici practic s-a decis învingătoarea.

În ultimul sfert, campioana noastră a fost mereu aproape de a reveni pe tabelă, cel puțin asta era senzația dar adversarul marca exact când era nevoie să o facă de multe ori de la distanță. Șapte puncte diferență s-a menținut constant, pentru ca în ultimul minut, Pasalic să beneficienze de două libere din care una ratată. Din nou o pasă aiurea tot a lui Pasalic care tot el era nemulțumit a făcut ca șansele orădenilor de a mai spera la victorie să se spulbere. Nu poți să faci față pe două fronturi fără a avea tot lotul valid, iar înfrângerile îți știrbesc mereu încrederea.

E foarte dificil de acceptat că a venit o echipă în zece oameni, din care cinci și jumătate au jucat cele mai multe minute, iar gazdele au o rotație mult mai lungă dar total ineficientă.

Din nou Oradea suferă la capitolul aruncări de la mare distanță cu un procentaj de doar 25 % e greu să emiți pretenții.

Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Watson 16 puncte, Richard 13 de la gazde, respectiv Watson jr. 21, Thompson 26, De Jong 15. În urma acestei înfrângeri, echipa locală practic nu mai are nicio șansă de calificare în faza următoare urmând a se concentra pe campionat.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)