Tatii, iar a pierdut Oradea… Tare as vrea sa schimb raspunsul!!!

1
Posted November 15, 2018 by Lucian Popa in editorial

bascheO perioadă bună de timp, când veneam de la sală auzeam mereu aceeași întrebare acasă.

Ce a făcut Oradea… Normal că mai găseam câte o scuză pentru înfrângere. În ultima perioadă din păcate totul s-a schimbat. Nu mai sunt întrebat, ci pur și simplu sunt pus în fața unui fapt împlinit.

Tatii, iar a pierdut Oradea!!! Nu mai găsesc explicații sau scuze. De astă dată lucrurile stau mult mai clar. Tare mi-aș fi dorit să schimb acest răspuns aprobator.

Secția de baschet masculin a CSM Oradea traversează cea mai slabă perioadă din ultimii ani. Și scuzele nu-și mai au rostul. Vinovați sunt toți din curtea clubului fanion a județului. Nu trebuie să arătăm cu degetul îndoit pe unu sau pe altul, absolut toți de la președinte la ultimul angajat sunt vinovați. Exact ca și o victorii, toți sunt felicitați, la înfrângeri toți sunt vinovați. Problema cea mai mare este că nu se întrevede nimic concret pe viitor care să schimbe pozitiv acest aspect.

Se fac primele modificări în lot, dar noile achiziții nu sunt și nu vor fi extratereștri. Sunt și ei jucători de baschet normali cu o anumită valoare, care trebuie să o demonstreze pe parchet.

Un fost fotbalist la FC Bihor care a îmbrăcat șapte sezoane tricolul roș-albastru, care a promovat cu FC Bihor în Divizia A și a marcat goluri în primul eșalon, îmi scria… „Când nu au fost rezultate la fotbal a fost desființat echipa. Când nu sunt rezultate la baschet ni se cere răbdare. Dar oare până când. Vreau să rămân suporterul fotbalului”.

Nu sunt în măsură să dau răspunsul și nicio persoană de pe acest pământ nu poate să promită nimic când e vorba de fotbalul din Oradea… Foarte multă lume e interesată de fotbalul bihorean. Cu tot respectul, cele două sporturi nu suportă comparație. Sau nu o pot face eu. Baschetul a fost de două ori campioană națională în timp ce la fotbal, FC Bihor a fost mai mereu pasageră în primul eșalon. Trăim din amintiri și nu avem viitor. Aici este problema cea mai mare. Cu riscul de a supăra lumea fotbalului, unele adevăruri despre fotbal sunt spuse doar în șaptă pe la colțuri…


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

Un comentariu


  1.  
    un bihorean

    Da, dar ce concurenta e la fotbal comparativ cu baschetul? (in Romania) Cate echipe sunt la baschet si cate la fotbal? Cat de greu e sa urci pe scara ligilor la baschet si cat e la fotbal? Ce buget iti trebuie pentru performanta la baschet si ce buget iti trebuie la fotbal? Eu zic ca sunt niste intrebari logice, care raspund partial la enigma aparitiilor razlete a FC Bihor pe prima scena comparativ cu succesiunea fulgeratoare de titluri a CSM la baschet. Jumatatea ramasa neelucidata? Consiliul Local Oradea si Consiliul Judetean Bihor au acordat fonduri, finantare, bani (cum vreti sa-i spuneti) FC Bihor-ului, bani care au fost randuiti de cei pusi ca reprezentanti ai CL si CJ in conducerea clubului (nu de microbisti, fotbalisti sau oamenii care au drag de fotbal), la ei cred ca e raspunsul, poate ii va intreba cineva, ca singuri sigur nu vor raspunde. Tot respectul!

Adauga un comentariu


(obligatoriu)