Romania revine in meci si trece de Spania!!! SEMIFINALELE SUNT APROAPE

0
Posted December 11, 2018 by Lucian Popa in Handbal

romaniaRomânia a avut un parcurs perfect în grupa de calificare, a Campionatului European ce se desfășoară în aceste zile în Franța. Tricolorele au pierdut primul meci din Grupa Principală 2, împotriva Olandei, însă depinde în continuare doar de ea pentru a se califica în semifinale. România învinge Spania scor 27-25 (10-12).

Cu două victorii în ultimele două partide, împotriva Spaniei și Ungariei, naționala noastră ar aduna opt puncte și ar fi sigură de prezența în penultimul act al Campionatului European de handbal feminin din Franța.

Prima confruntare, cea cu ibericele, a avut loc marți 11 decembrie.

România a făcut o primă repriză extrem de modestă, în care nu a funcționat aproape nimic. Un debut de meci foarte modest în care ibericele au avut 4-1.
Neagu a fost luată om la om, iar Buceschi nu a avut soluțiile pentru a pune în valoare superioritatea lui Crina Pintea. Am avut mari probleme în apărare acolo unde echipa noastră nu a arătat deloc bine. Din păcate soluțiile de pe bancă nu ne-au ajutat deloc, pentru ca extremele să fie total ineficiente.
A urmat o parte a doua mult mai bună pentru noi, tot aceeași Cristina Neagu egalând pe tabelă 15-15. România a preluat conducerea pentru scurt timp, dar Spania a revenit în meci.

Martin a dus Spania în față pe tabelă, dar Pitea cu resurse nebănuite duce echipa noastră la +3 pe tabelă. Deja adversarele își pierd luciditatea.

Din păcate primim două goluri consecutive. Echipa României greșește din nou, Spania revine în spatele nostru la un singur gol. Geiger are două reușite de senzație, Neagu trimite în bară. Ardean a înscris în înferioritate numerică, Dedu scoate o minge extrem de importantă. Ambros Martin solicită timp de odihnă. Foarte bine, mai sunt de jucat trei minute, avem trei goluri avans. Ardean înscrie, înscrie și victoria nu ne mai poate scăpa!!!

Lotul României la partida cu Spania (același din meciul cu Germania):

Dedu, Dumanska – portari; Ardean Elisei, Florică, Neagu, Perianu, Polocoşer, Buceschi, Laslo, Dragut, Geiger, Udriştioiu, Chiper, Pintea, Raţiu, Băcăoanu.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)