Au trait periculos finalul de meci. Oradea – Steaua 92-83

0
Posted December 9, 2018 by Lucian Popa in Baschet

basÎn cadrul etapei a IX-a a Ligii Naționale de baschet masculin, CSM U Oradea, campoana în exercițiu a reputat un succes destul de comfortabil, scor 92-83 (27-10, 26-18, 18-24, 21-21) în compania celor de la Steaua București.

Succesul putea fi mult mai clar dacă jucătorii nu se relaxau  mult prea repede iar antrenorul nu era deja cu gândul la meciul viitor sau la cadourile de Moș Crăciun.

Nu este posibil, acasă să ai +20 pe tabelă iar în ultimul sfert, oaspeții să vină la -2 și să trăiești extrem de periculos pe final. Doar procentajul bun la aruncările de afară și ratările steliștilor a făcut ca ultimul minut să fie unul mai lejer, altfel puteau avea mari probleme, cu toate că nu au folosit time-aut-urile de care ar mai fi beneficiat. Dar nu este prima dată ne obișnuim și cu asta…

Debutul întâlnirii a fost extrem de echilibrat, ambele formații încercând să se apere cât mai exact, în condițiile în care doi jucători foști la Oradea, Mandache șu Lucic cunoșteau foarte bine adversarul, iar Zekovic fost la Steaua face parte din lotul echipei bihorene. Pe final de sfert, Fometesu și Pasalic au marcat de la distanță pentru șapte lungimi avans.

Sfertul secund a avut în mare parte aceleași caracteristici, bucureștenii având o bancă mai scurtă, Vlahovic fiind absent din motive medicale. Acest lucru s-a simțit, ei având grijă la greșelile personale prin care puteau fi descalificați. Oradea începe să domine mult mai clar, Richard fiind mereu cu o viteză în plus față de adversari, iar Watson este mai util având o contribuție mai eficientă la diferența de pe tabelă. Și Ginyard a avut minute bune, Oradea fiind mai eficientă în apărare, Fometescu având și el o evoluție curajoasă. Acum cu revenirea lui Nicolescu, o să vedem câte minute va prinde din nou.

La pauza mare s-a instalat deja o stare de mică relaxare în echipa locală, care are o diferență pe tabelă liniștitoare.

Richard înscrie primul după pauză, Mandache, Malesevic și Duric reduc din diferență.

Fără să forțeze, campioana menține o diferență din două cifre, Mandache și din nou Lucic pe urmărire încep cursa de recuperare a diferenței.

Oradea este dependentă de Pasalic exact la libere și de la mare distanță pe ultima secundă.

Arbitrii fac cadou o posesie gazdelor pentru ca Negoițescu să facă repede trei greșeli personale.

Ultimul sfert începe de la +9 pe tabelă în favoarea gazdelor. Delas punctează la fel ca Watson. Lucic se descurcă bine sub panoul advers, Ginyard este mult mai mobil.

Denison este exact la libere, urmează un run de opt puncte pentru Steaua. 81-78. Cristian Achim nu are nicio reacție, Fometescu este în plus, atât în atac cât și în apărare. Este chemat pe bancă.

Deja tribunele încep să se agite, echipa bihoreană este susținută, deși soluțiile inteligente de pe bancă întârzie să apară.

Pasalic decisiv, de la mare distanță, Watson înscrie și el (86-80), Spencer, un pivot super experimentat nu poate fi oprit.

Oradea își arată limitele în apărare, Watson și el cu o aruncare de la distanță aduce liniștea în tabăra gazdelor.

Deși mai aveau două posibilități de opri jocul, nu le-am ai folosit, întrecerea nu merită pusă nimănui. Echipa câștigă, chiar dacă pe final au avut și noroc. Înainte de debutul jocului, Andrei Mandache a primit din partea conducerii CSM-ului un tabloul cu fotografii din perioada petrecută la Oradea cu mulțumirile pentru prestațiile avute.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Pasalic 22 puncte, Watson 19 de la gazde, respectiv Delas, Duric și Lucic câte 16 fiecare.

Etapa viitoare, CSM U Oradea va juca în capitală pe terenul celor de la Dinamo.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)