FINA a desemnat inotatorii anului 2018

0
Posted December 17, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

katinFederaţia internaţională de nataţie (FINA) i-a desemnat pe Katinka Hosszu (Ungaria) şi Chad Le Clos (Africa de Sud) drept cei mai buni înotători ai lumii în anul 2018, informează agenţia EFE.

Katinka Hosszu (foto), care a câştigat cinci medalii – patru de aur şi una de bronz – la Campionatele Mondiale în bazin scurt, care s-au încheiat duminică în oraşul chinez Hangzhou, a câştigat pentru prima oară distincţia oferită de FINA.

Trofeul Federaţiei internaţionale a reprezentat o premieră şi pentru Le Clos, care şi-a încheiat participarea la Mondialele din China cu patru medalii, una de aur, două de argint şi una de bronz.

Selecţionata masculină a Ungariei şi reprezentativa feminină a Statelor Unite au fost desemnate cele mai bune echipe de polo pe apă din lume în 2018.

La săritura de la trambulină, câştigătorii au fost chinezi Cao Yuan, desemnat cel mai bun săritor al anului, şi Shi Tingmao, care a cuceri cel de-al cincilea său titlu consecutiv de cea mai bună săritoare.

Ucraineanca Ielizaveta Iahno şi italianul Giorgio Minisini au fost desemnaţi cei mai buni sportiv ai anului 2018 la înot sincron.

Olandezul Ferry Weertman şi brazilianca Ana Marcela Cunha, care a câştigat pentru a cincea oară acest premiu, a fost aleşi cei mai buni înotători ai anului în ape libere.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)