Irina Bara va juca in calificari la Australian Open

0
Posted December 19, 2018 by Lucian Popa in Tenis

irinaLista pentru calificările primului Grand Slam din 2019, anume Australian Open a fost definitivată, însă așa cum vă relatam în urmă cu două săptămâni, veștile nu sunt foarte îmbucurătoare pentru reprezentantele României.

Alexandra Dulgheru (147 WTA) este accidentată și nu s-a înscris, astfel că singura jucătoare de pe lista celor 119 care va evolua sub culorile țării noastre este șteianca Irina Bara (foto locul 155 WTA), care se va afla la a doua participare la Melbourne.

În ianuarie 2018 ea pierdea în turul doi al calificărilor. Următoarele românce din clasament sunt Raluca Șerban și Andreea Roșca, însă prima va reprezenta Cipru pe viitor.

Așa cum am menționat în articolul de la începutul lunii, pentru înscrieri s-a luat în considerare noul clasament WTA (n.n. Shadow Ranking), care va intra în vigoare pe data de 31.12. Acesta nu contorizează punctele obținute de jucătoare în turneele ITF de $15.000 din ultimele 52 de săptămâni, astfel că atât Șerban cât și Roșca sunt afectate de această decizie.

Dacă Raluca (225 WTA în noua ierarhie) a fost printre ultimele acceptate și va bifa prima apariție într-un turneu major, Andreea (250 WTA) a rămas a 13-a sub linie. Printre rezerve mai figurează și Gabriela Ruse (252 WTA, #15), în timp ce Alexandra Cadanţu (263 WTA) nu s-a înscris. Șansele ca ele să acceadă ulterior nu sunt foarte mari, însă vom afla în următoarele patru săptămâni dacă sorții vor fi de partea lor.

A 119-a şi implicit ultima acceptată direct a fost localnica Lizette Cabrera (234 WTA), iar alte nouă tenismene vor primi Wild Card, tabloul urmând a avea 128 de poziţii anul viitor. Meciurile vor debuta pe data de 8 ianuarie.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)