Jocul campioanei a aratat aproape perfect la Timisoara

0
Posted December 3, 2018 by Lucian Popa in Baschet

baschetEtapa a 8-a a Ligii Naționale de baschet masculin, prima a returului a adus față în față în Sala Constantin Jude din Timișoara echipe Baschet Club din localitate și CSM U Oradea. A fost de departea cea mai solidă prestație din acest sezon pentru elevii lui Cristian Achim care și-au dominat adversarii într-un mod mai mult decât categoric. Campioana României a reușit o victorie cu scorul de 99-76 (31-18, 24-21, 20-17,20-22).

Doar debutul întâlnirii a fost cât de cât echilibrat pentru ca după aceea roș-albaștrii să-și ia în serios rolul de favoriți și să impună pur simplu ritmul partidei. Cu o apărare foarte bună și cu acțiuni extrem de bine repetate la antrenamente, Oradea a pus încă după primele zece minute o diferență de peste zece puncte.

Timișoara nu s-a regăsit nici în cel de-al doilea sfert când au fost depășiți total în apărare, iar procentajele lor au fost modeste. De cealaltă parte Cristian Achim și-a permis luxul să-l odihnească pe Fometescu apelând la Petrescu cea de-a treia variantă a jucătorului tânăr. După pauză, prestația echipei organizatoare nu a mai contat deloc, acțiunilelor individuale fiind ușor de contracarat. Bihorenii au jucat în continuare organizat, pentru prima dată toți jucătporii trecuți pe foaia oficială având minute pe parchet.

Dealtfel pe final de meci, gruparea bihoreană și-a permis luxul să aibă în teren o echipă extrem de tânără formată din patru români, Gavrilă, Meluț, Fometescu și Petrescu alături de Reljic. Diferența nu a mai contact nici pentru statistică, cert este că Richard & Co. au arătat foarte bine în fața unui adversar care nu se regăsește în acest sezon. Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Randolph 13 puncte, Pesakovic și Gaciu câte 11 fiecare de la gazde, respectiv Richard 20, Ginyard 17, Denison 16 de la învingători.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)