Muzeul sportului bihorean, un nou proiect interesant

0
Posted December 5, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

crisulLa inițiativa lui Dan Matei director al LPS Bihorul Oradea susținut de Vasile Alexandru G. Popa, primul președinte al formației FC Bihor, un grup de foști oameni de sport bihoreni au decis să înființeze un comitet, având ca obiectiv demararea acțiunilor necesare pentru înființarea unui muzeu al sportului bihorean.

Acesta ar urma să fie situat în cadrul Muzeului Țării Crișurilor. va fi după spusele lor un stand de aproximativ 200 m, cu poze sau trofee de arhivă din toate sporturile județului și dacă se poate cu cele mai importante perfromanțe obținute de-a lungul timpului.

La o primă discuție preliminară s-a hotărât ca din Comitetul de organizare să fie angrenați Iacob Hanțiu – fost director al CS Universitar Oradea, Dan Matei – directorul LPS Bihorul, Andrei Deac Dragomirești – fost director al DJST Bihor, Ștefan Maroti fost șef de catedră la baschet a Universității din Oradea, Vasile G. A. Popa – fost președinte al FC Bihor și Victor Mihalcea – om de sport și jurnalist de ani de zile.
Inițiatorii proiectului fac apel la toate structurile sportive sau persoane fizice care dețin trofee, medalii, cupe, fotografii și alte obiecte tematice, să contribuie la realizarea acestui muzeu.
„Am avut deja o întâlnire cu directorul Muzeului Țării Crișurilor, Aurel Chiriac, care a fost întru totul de acord cu această idee și și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini înființarea unui muzeu al sportului din județul nostru. El a promis că va asigura spațiul necesar, punând la dispoziție circa 200 de metri pătrați pentru amenajarea muzeului”, a declarat Dan Matei.
„Ne vom organiza pe domenii bine determinate, fiecare dintre noi urmând să răspundă de o anumită ramură sportivă sau de un anumit club sportiv. Va trebui să adunăm informații și obiecte care să facă parte din patrimoniul muzeului”, a afirmat Iacob Hanțiu.

Dan Matei a mai organizat pentru o scurtă perioadă în incinta LPS Bihorul Oradea o sală de clasă dedicată performanțelor fotbalului bihorean, cu imagini de arhivă și diferite insigne, fanioane sau sigle unicat.

Ciao restaurant - pizzerie

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)