Prestatie lamentabila a campioanei la ultima aparitie in 2018

0
Posted December 30, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascPlecați la Sibiu cu două absențe importante în lot, campionii României la baschet masculin au suferit o înfrângere drastică în fața unei echipe extrem de redutabile pe propriul teren, CSU Sibiu s-a impus fără probleme cu scorul de 97-81 (25-16, 17-22, 28-19, 24-27) în fața celor de la CSM U Oradea.

Oaspeții au contat în meci doar în primele minute, după care au lăsat impresia că sunt o echipă blazată, de pluton care nu poate emite pretenții în fața unui adversar de aproximativ același calibru. Sibienii au preluat inițiativa și au demonstrat o forță met superioară la toate capitolele pe toată durata partudei. Bihorenii au început un un run de 8-0, pentru ca după aceea Sibiul să revine pe tabelă și să conducă cu 12-8. În absența lui Valeika, Gavrilă a fost titular iar prestația lui a fost bună, având procentaj maxim la aruncările de la mare distanță. Gazdele forțează mereu atacul, Hardy sau Pratt fiind mai mereu în prim plan. Lazar apare și el pe final de sfert pe parchet, și din nou nu își ajută deloc echipa, ba dimpotrivă, este modest.

Începe sfertul secund în nota de dominare a formației organizatoare, care ajung la +16 e tabelă, Oradea nu se împacă deloc cu această diferență, la rampă iese Watson sau Richard, cel mai bun jucător din tabăra vizitatorilor. Lazar este chemat pe bancă după greșeli de începător, iar rotația roș-albaștrilor este redusă. Disputa se echilibrează, Sibiul dă primele semnede slăbiciune, campioana începe să profite, Zekovic își face simțită prezența pozitiv. Oradea prinde curaj și începe cursa de urmărire.

La pauza mare, galbenii aveau doar patru lungimi avans.

Se anunța o parte a doua interesantă. Din păcate nu a fost deloc așa, fără soluții de pe bancă, Oradea a fost doar o pradă ușoară, apărarea fiind din nou punctul slab al unei echipe care se baza în multe meciuri pe o defensivă bună. Pasalic nu mai are precizia de altă dată, iar Sibiul se distanțează încet dar sigur, Falker sau Gavriloaia aruncând de la distanță fără nicio opoziție. Încă din sfertul al treilea când gazdele asigură o diferență pe tabelă de 20 puncte, este clar că echipa victorioasă este deja știută.

Ultima parte a fost o invitație la spectacol, tribunele bucurâdu-se de o prestație foarte bună din parte favoriților care au arătat o poftă ofensivă de invidiat. Oradea a limitat proporțiile scorului, dar nu au contat când se cerea insistent să se marcheze o sută de puncte. Sibiul renunță la acest aspect, iar finaulul găsește cei doi antrebori pe teren cu câteva secunde înainte de final. Înfrângere greu de diferat pentru o echipă campioană care mai are încă multe de pus la punct și care repetă într-una că una e sezonul regulat și alta e play-off-ul. Pentru a nu păți astfel de accidente în play-off ar fi bine să se găsească cele mai bune soluții încă de pe acum.

BC CSU Sibiu: Isaiah Lemart Philmore 31 puncte, Kevin Christopher Hardy 17, Randal Alan Falker 15, Aurelian Gavriloaia 11, Christopher Cooper Williams 11, Monyea Durrell Pratt 8, Lucas Tohatan 3 şi Mirel Dragoste 1 punct.
Marcatori CSM CSU Oradea: Dragan Zekovic 30 puncte, Kristopher Jameil Richard 17, Giordan Lee Watson 10, Mihai Gavrilă 9, Bogdan Nicolescu 7, Marcus Darrel Ginyard 4, Tudor Fometescu 2 şi Pavle Reljic 2 puncte.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)