S-a incheiat turul Ligii a 4-a. Doua echipe vor la baraj… doar una va reprezenta Bihorul

0
Posted December 3, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

1538308840488 (1)”S-a tras cortina” peste prima parte a sezonului 2018-2019 a Ligii a 4-a de fotbal Bihor. Un tur de campionat destul de interesant cu meciuri echilibrate și în ultima parte cu o serie de rezultate surprinzătoare. Favoritele parcă au pierdut teren pe final de tur.

Demonstrat pe teren, sunt doar două echipe care pot lupta pentru laurii de campioni și dretul de participare la barajul de promovare în Liga a 3-a. CSC Sânmartin care a câștigat întrecerea și anul trecut și nou promovata CAO Oradea. Celelalte urmăritoare nu au forța financiară necesară, valoric și numeric loturile celor două sunt peste nivelul tuturor combatantelor. Aici de fapt se face diferența.

Și pentru că lucrurile trebuie spuse pe nume, liderul CSC Sânmartin a câștigat po serie de jocuri în ultimele minute având și noroc, dar echipa fiind bine pregătită fizic de Călin Cheregi. Din păcate la celălalt capitol și anume al dezamăgirilor, includ trei orașe de tradiție din Bihor cu vechi state și istorii importante în special în eșalonul trei.

Aici vorbim de CSO Ștei, care pe final de tur a dat primele semne de revenire, CF Bihorul Beiuș o echipă de tradiție care mereu era în fruntea clasamentului și Crișul Aleșd. Din păcate, pentru ei aceștia din urmă dintr-un club destul de puternic la nivel județean, acum se zbate într-un anonimat total. Cu siguranță se putea mult mai mult.

Valea lui Mihai, Livada și Borșul sunt echipele în creștere față de sezoanele trecute iar despre mișcările de trupe de la Sântandrei sau Oșorhei se pot spune mult. Au început bine sezonul, dar rezultatele au fost contradictorii din diferite motive.

Returul se anunță cel puțin atractiv dacă nu intereant sau cu o presiune în plus pentru echipele din fruntea clasamentului. Programul jocurilor va fi un pic dificil pentru lider care mai joacă și în semifinalele Cupei României ceea ce înseamnă cel puțin un joc în plus, iar dacă va câștiga cel puțin două. Semifinale plus finala. Orice punct va conta iar echipa care va face primii pași greșiți s-ar putea să aibă de suferit.

Mai trebuie spus că echipa lui Călin Cheregi joacă toate meciurile în deplasarea, terenul propriu fiind considerat cel de la Sântion, ceea ce nu este deloc normal. Și în aceste condiții este singura echipă care nu a pierdut niciun meci.

În primele două runde din retur vor avea meciuri dificile cu două echipe din prima parte a clasamentului.

CAO are un program puțin mai lejer la debut, dar vor sta datorită etapei libere, mult mai târziu când deja lucrurile pot fi mult mai clare. O surpriză plăcută pentru o nou promovată care în cele din urmă a înțeles că numele de CAO Oradea obligă la mult mai mult la orice nivel.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)