Victorie, desi nu au avut o evolutie remarcabila. Oradea – Craiova 85-69

0
Posted December 21, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascÎnainte de Sărbătorile de Iarnă și în ultimul joc oficial pe propriul teren în 2018, CSM U Oradea a reușit o victorie nu foarte convingătoare cu scorul de 85-69 (24-17, 18-18, 19-15, 24-19) în compania celor de la SCM U Craiova. Succes este unul important prin prisma clasamentului, oltenii fiind liderii întrecerii până înaintea jocului de la Oradea. Din păcate prestația actualei campioane naționale a lăsat în multe momente de dorit.

Gazdele au început din nou cu formaula de bază, jucătorul tânăr fiind Fometescu, cu mențiunea că de astă dată pe foaia oficială și-a făcut loc și Bobe Nicolescu, revenit după accidentare. Acest aspect a pus o presiune în plus pe primul care și-a arătat limitele modeste. Pasalic a egalat la șase, Oradea a preluat inișiativa Watson marcând de la distanță.

Bihorenii au mari probleme în apărare, fiind parcă deja în vacanță la acest capitol.

Mai mult la recuperările defensive au procentaje de juniori.

Watson duce Oradea la +7 pe tabelă, iar Denison mărește diferența. Dominarea teritorială a gazdelor este întreruptă brusc de reușitele de la mare distanță ale lui Troupe. Oradea nu găsește antidotul pentru a-l opri, ultimul atac, Achim schimă dorind o apărare cu talie și eficientă, surpriză însă pe sirenă Troupe înscrie cu largul concurs a lui Zekovic încă parcă neadaptat la jocul bihorenilor.

Sfertul secund debutează după aceleași caracteristici Oradea parcă neexistând în apărare… Craiova domină clar pe terenul campioanei, și de la -12, vine la -1 iau lucrurile nu stau bine deloc pentru organizatori. Se solicită timp de odihnă, Fometescu fără niciun orizont este chemat la bancă, unul după altul jucătorii roș-albaștrii alunecă, parcă fiind la patinaj.

Disputa este mult mai echilibrată, Nicolescu și Valeika înscriu, dar în continuare cuvândul apărare este absent terenul nostru. La scor egal, (29-29) Pasalic omul decisiv aruncă cu mult curaj și înscrie. Valeika și din nou Pasalic înscriu, Ionescu și Troupe sunt exacți al linia de libere, dar Pasalic este on-fire și face diferența.

La jumătate mecului, echipa locală are șapte lungimi avans, dar încă meciul nu este câștigat.

Mitanul secund este dechis de recuperarea și coșul lui Pasalic, pentru ca Watson să mărescă diferența la două cifre. Craiova revine în meci datorită unui Bonne extrem de mobil, se apelează pentru prima dată la Richard, lăsat pe bancă. Viteza de joc a gazdelor crește, dar Gajovic nu este ămpăcat cu acest aspect. Radukic înscrie pentru olteni, Zekovic este ultimul marcator al sfertului trei.

Ginyard (foto) cu mama sa în tribună primește cele mai multe minute de până acum, el deschide sfertul, cu o reușită personală, oaspeții nu renunță deloc la luptă. Denison de la mare distanță este eficient în două rânduri pe sirenă, iar Curry este descalificat pentru cinci greșeli.

Se ajunge la cea mai mare diferență +15, moment în care Craiova forțează totul pe atac. Bonne și Troupe sunt greu de oprit, Denison dă lovitura de la distanță.

Pasalic profită automat, iar la rampă iese Gajovic, mult mai odihnit. Reușită perfectă de la distanță, două libere transformate, din nou eficient la libere, iar în ultimul minut, Gavrilă, rupe panoul.

Succes în care campioana a alternat momentele pozitive cu un baschet bun, dar nu foarte eficient cu un baschet extrem de slab în special în defensivă, acolo unde Craiova a reușit în unele momente să domine clar la eficiență și recuperări.

Înainte de meci la inițiativa conducerii din nou au fost strânse jucătorii de pluș pentru copii cu nevoi speciale, fiind adunate foarte multe astfel de jucării care vor fi făcute cadou. Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Watson 19 puncte, Pasalic 16, Denison 15 de la învingători, respectiv Troupe și Bonne câte 17 fiecare. Pe 29 decembrie, Oradea va juca la Sibiu în ultimul joc oficial al lui 2018.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)