Categories Tenis

Bianca Andreescu cedeaza in finala la Auckland

bianÎn cursul dimineții de duminică 6 ianuarie, Bianca Andreescu (18 de ani) a cedat în ultimul act la WTA International “ASB Classic” Auckland! Din păcate pentru ea a avut 6-4 și 5-4 în următorul set dar în cele din urmă a cedat în decisiv cu scorul de 1-6 în fața Juliei Georges din Germania.

La Auckland, tânăra canadiancă a jucat 7 partide – 3 în calificări, cu victorie la Siegemund (113) în ultimul tur – şi la Timea Babos (59) în primul tur al tabloului principal. De asemenea a avut victorii la Caroline Wosniaki și Wenus Williams. O fostă colegă de-a ei spunea: Legat de Bianca Andreescu –
Oameni buni. “Romanca” noastra a trait si s-a antrenat in Canada nu in Romania! O cunosc pe Bianca de la varsta de 13 ani si am fost prezenta in turnee in care a fost si ea, am jucat si impotriva ei si ii stiu povestea.
O felicit, pentru aceste performante remarcabile, pentru toata munca si seriozitatea depusa.
Va spun ceva tuturor, daca Bianca s-ar fi antrenat in Romania nu ar fi ajuns la aceste performante uluitoare la varsta aceasta frageda de 18 ani. Sa fie clar. Federatia Canadiana a sprijinit-o enorm pe Bianca oferindu-i sanse( WC-uri) la turnee foarte bine cotate WTA si avand o echipa prezenta langa ea inca de pe vremea cand am cunoscut-o eu!
Si acum nu vreau sa fac o comparatie de genul unde sunt eu si unde este ea. Nu. Pentru ca sunt constienta cat am muncit si eu la randul meu si sunt foarte constienta in ce conditii si ce sprijin am avut eu. Nu am avut niciodata o echipa. Am avut o perioada de 1 an in care nu am avut antrenor. O perioada critica ca varsta, 16-17 ani. Este trist da. Dar aceasta este realitatea. Insa eu nu am renuntat am reusit sa termin pe locul 37 in lume si participanta la Olimpiada din Buenos Aires. Sunt mandra de mine si ce am reusit sa fac pana in momentul prezent.
Oricum, sper ca s-a inteles mesajul. Pentru ca oameni buni este deranjant ca sa nu folosesc alt cuvant.. sa va mandriti cu Bianca deabia acum cand a inceput sa scoata capul in lume, cati dintre voi a mai auzit de ea pana acum?
Aceasta romanca cu cetatenie de Canada
si-a trait viata acolo si s-a antrenat acolo etc.

About Author