Coltul Chibitului!!!

nea neluDE IOAN SFERLEA

Chibițul este persoana care asista la un meci, la un joc de cărți sau table, fără a participa, dar care are propria părere despre desfășurarea evenimentului și pe care nu și-o exprima in acel moment.

In urma cu zeci de ani in București chibiții, de fotbal, se întâlneau in Parcul Cișmigiu unde, pe langa partidele de șah, fotbalul era subiectul principal.
In anii 60, in Beius, duminica pasionații de fotbal se strângeau in centrul orașului, lângă un stâlp pe care erau montate megafoane,la care se transmiteau meciurile de fotbal.Comentariile continuau cu aceeași pasiune, dacă nu mai mare, pana seara târziu
Acum, totul s-a mutat pe situ-rile de socializare, unde fiecare are posibilitatea de a-și spune deschis părerea. Mai mult sau mai puțin profesional, in funcție de modul in care percepe fiecare evenimentul.
Aceasta rubrica vine in întâmpinarea celor care doresc, in mod timp și civilizat, fără jigniri, sa-și spună părerea, acceptând in același timp și opiniile celorlalți.

Și pentru ca fotbalul suscita numeroase comentarii legate de acest joc in sportul bihorean, opiniile privind motivele pentru care fotbalul local nu se ridica la nivelul așteptat sunt numroase. Unii sunt de părere ca oficialitățile nu acorda sprijinul necesar pentru a se ajunge la nivelul primuluiesalon, alții ca oamenii de afaceri nu sunt motivații pentru a investi in fotbal.
Adevarul este undeva la mijloc, așa ca acest subiect este deschis celor care doresc sa-și exprime deschis opiniile, indiferent ca sunt actuali sau foști fotbaliști sau simpli pasionați ai acestui sport. Pana la urma, toți suntem chibiți.

About Author

2 comments

KLESZKEN IOAN says:

„Unii sunt de părere ca oficialitățile nu acorda sprijinul necesar pentru a se ajunge la nivelul primului esalon, alții ca oamenii de afaceri nu sunt motivați pentru a investi in fotbal.”

Pai nu credeti ca de fapt amandoua sunt valabile in acelasi timp…?Prin urmare adevarul nu poate fi la mijloc !

Ioan Sferlea says:

Tocmai ca adevarul este la mijloc. Ambele părți sunt responsabile de declinul sportului bihorean.

Comments are closed.