Categories Fotbal

Bilant cu bune si mai putin bune pentru Radu Traian Bitea presedinte AJF Bihor

biteaCu ocazia inaugurării noului sediul al Comisiei Județene a Arbitrilor Bihor, din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, Radu Bitea președintele Asociației Județene de Fotbal Bihor și-a făcut un bilanț al activității acestuia, este drept euforic, din ultimul an.

Radu Bitea (foto) a vorbit despre relizările AJF Bihor din ultima perioadă, ocolind practic probleme efective cu care s-a confruntat fotbalul bihorean, la toate nivelurile iar orice incident sau orice problemă a încarcat să fie soluționată în mod tacit sau cât mai independent de numele lui personal. Aici facem referire la incidente pe teren, la contestații la nivelul observatorilor sau probleme grave ale arbitrilor, care sunt sub nivelul întrecerii la care au fost delegați. 100%.

Este perfect adevărat că la o simplă comparație cu ultimii președinți din cadrul AJF Bihor, munca acestuia din urmă nu suportă comparație cu ale celorlalți, dar și vremurile sunt cu totul altele.

Revenind la bilanțul pozitiv, a reușit să implementeze câte un jurist la fiecare comisie jurisdicțională din ccadrul AJF, a crescut numărul cluburilor afiliate, implemengarea regulilor Under 19 și 21 la Liga 4 fără însă a fi avertizate echipele înainte cu minimum șase luni.

De asemenea demararea campionatului Cupa Satelor sau inființarea unei selecționate feminine sunt la capitolul plus, demararea turneului regional Cupa nord-vest, cu echipe din județele apropiate geografic, demararea cursului de antrenor Licența C, lucruri din nou pozitive precum și dotarea echipelor cu mingi sau Gala Fotbalului Bihorean, cu multe controverse și voci mereu nemulțumite referitor la unele premii. Din păcate axa sportivă pentru demararea diferitelor proiecte pe fonduri europene nu este așa ușor realizabilă pentru că nu există astfel de fonduri. Se dorește pe viitor dotarea echipelor și cu plăși pentru porți.

O mare realizare este degrevarea echipelor de juniori C, D și E de cheltuielile privind plata baremului de arbitraj la fiecare meci, lucru care s-ar fi putut realiza și la nivel de seniori dacă, Consiliul Județean Bihor susținea un astfel de proiect. Povești, povești … povești.

O mare gogoșenie că acest aspect se va face în viitor, doar într-un an electoral când e nevoie de votanți, în rest minciuni pe linie. AJF Bihor a mai anunțat în dese rânduri toleranță zero la violențe fizice sau verbale, dar sunt doar vorbe goale față de unele fapte.

Orice persoană care merge la un meci din Liga 4 Bihor aude un limbaj colorat pe teren în ambele tabere la care arbitrii sau oficialii sunt doar marctori. Nimic mai mult. Au fost cazuri în care și oficialii au avut un limbaj total inadecvat pentru statutul social al acestora. De asemenea există în continuare un conflict deschis între conducerea AJF Bihor în speță Radu Bitea și foști membrii ai CJA Bihor, pe diferite teme, iar din nou minciuna e vorbă deschisă. S-au făcut unele plângeri penale, de ambele părți, în cele din urmă Radu Bitea este chemat în instanță.

Aici trebuie precizat faptul că 12 arbitrii divizionari din Bihor au plecat în grup la Satu Mare și care ”uită” să înapoieze unele materiale pe care Asociația Cavalerii Fluieruluri le-a obținut prin câștigarea unor proiecte pe fonduri europene. Și acest aspect va trebui în cele din urmă reglementat. Boicot mascat al unui grup de arbitrii cam așa a fost catalogat de secretarul general al FRF acest incident grav, ei dându-se indisponibili la Bihor, dar fiind valizi la Satu Mare.

About Author