Categories Baschet

Inevitabilul s-a produs. Campioana pierde datorita lipsei unei rotatii mai eficiente

bascEtapa a treia a Grupei roșii din Liga Națională de baschet masculin a opus sâmbătă 26 ianuarie în Arena Antonio Alexe, CSM U Oradea, campioana în exercițiu și SCM Timișoara, una dintre formațiile de pluton ale întrecerii.

Din păcate pentru ei, roș-albaștrii au fost nevoiți să se recunoască învinși, este adevărat la limită scor 85-88 (25-27, 19-14, 23-26, 18-21) de timișoreni.

După o serie de rezultate pozitive, elevii lui Cristian Achim au plătit tribut lipsei unui jucător eficient cu talie care să-i ajute în momentele cheie ale jocului dar și a unui antrenor lipsit total de inspirație pe final de partidă.

Întâlnirea a început într-o notă de dominare teritorială a bihorenilor care au avut șapte lungimi avans după reușita lui Watson. Timișoara a revenit în meci după ce Randolph a avut o serie de acțiuni personale foarte bune, iar Vukosavljevic a început să-și arate clasa. Richard trage echipa după el exact cum ne-am obișnuit dar Brown pe final de atac înscrie și el.

Diferența este minimă bănățenii preiau conducerea, urmează o serie de aruncări de la distanță. Zekovic scutură plasa, Baciu este ultimul marcator al sfertului.

În absența lui Fometescu cu probleme apare Petrescu pe parchet, Nicolescu fiind odihnit.

Meciul este extrem de echilibrat, Watson, Nicolescu și Pasalic, duc Oradea la +7 pe tabelă, Pesakovic reduce din diferență, Lazar marchează dar este chemat pe bancă.

La pauza mare campioana are trei lungimi avans. Sfertul al treilea este atipic, gazdele sunt mereu în prim plan, Oradea are +7 pe tabelă iar lucrurile par simple.

Vukosavljevic își domină clar adverarii, Valeika face cea de-a patra greșeală personală, și este schimbat. Watson și Richard duc echipa mai departe, prin acțiuni individuale, Ginyard este din alt film.

Jucătorul orădean este pe o pantă descendentă iar evoluțiile lui sunt modeste, Gavrilă a băgat doar câteva secunde iar soluțiile de pe bancă nu vin.

Pasalic înscrie de la distanță, Diculescu egalează din zero grade, după 30 minute de joc cele două echipe sunt la egalitate. 67-67. Urmează ultimele zece minute decisive. Cristian Bota antrenorul echipei din municipiul pe de Bega schimbă mereu, iar Pesakovic pe ultima secundă scutură plasa.

Richard înscrie Komatina și Vukosavljevic duc echipa oaspetel la șase lungimi avans. Oradea mai are la dispoziție trei timpuri de odihnă dar nu le folosește eficient. Richard de unul singur readuce gruparea bihoreană în meci, Bobe înterceptează, Watson înscrie, Oradea este la +2, timp de odihnă Timișoara. Richard înscrie din nou, Pesakovic este extrem de eficient, de la distanță, cu Valeika în față înscrie. Richard punctează eficient, Dinculescu din zero grade sciutură plasa. 83-83.

Vukosavljevic ajunge la linia de libere. Se cerea timp de odihnă, pentru a-l scoate din mână, antrenorul adormise. Alb-violeții preiau conducerea 85-83, iar pe sirenă din zero grade cu 51 secunde înainte de final, Komatina scutură plasa. Coș decisiv.

Se solicită timp de odihnă. Mult prea târziu, mai are al dispoziție două. Turnover al oaspeților, Watson înscrie rapid, 85-88, un nou turnover al oaspeților pe final de meci, mingea ajunge la Ginyard, care aruncă și … ratează. Nu e ziua lui pozitivă. 0-6 la două puncte, 0-2 la trei puncte. Evoluție care nu este demnă de campioana României. Nu este un jucător care să ajute echipa în momentele cât e nevoie de ajutorul lui.

Așa s-ascris istoria unui meci în care campioana putea trimite meciul în over-time, dar nu a gestionat finalul inteligent. Este adevărat că au avut mari probleme pe apărare cu recuperările, lipsa unui jucător pe pozițiile 4 sau 5 fiind evidentă.

Cei mai buni marcatori ai partidai au fost Richard 32 puncte, Watson 15, Zekovic 15 de la învinși, respectiv Vukosavljevic 27 puncte, Randolph și Pesakovic câte 12 fiecare. Vineri 1 februarie de la ora 17,30 CSM U Oradea va juca din nou acasă cu CSU Sibiu.

About Author