Categories Tenis

Novak Djokovic l-a spulberat pe Rafa Nadal in finala de la Australian Open 2019

djoCei mai buni jucători de tenis ai momentului, potrivit clasamentului ATP, sârbul Novak Djokovic şi spaniolul Rafael Nadal și-au disputat duminică dimineața, finala turneului Australian Open.

Este pentru a opta oară când cei doi se întâlnesc într-o finală de turneu de Mare Şlem. Din păcate pentru el, Rafa Nadabl a trebuit să cedeze 3-6, 2-6, 3-6 în fața numărului unu mondial. Un meci mult prea scurt față de ce ne-au obișnuit până acum.
Acum şapte ani, Novak Djokovic (foto) şi Rafael Nadal se înfruntau în finala Australian Open, pe arena Rod Laver, într-o partidă ce a durat cinci ore şi 53 de minute.

Confruntarea din 2012 a intrat în istorie drept cea mai lungă finală de turneu de Mare Şlem jucată vreodată, record şi pentru fiecare dintre tenismeni. S-au jucat atunci 369 de game-uri şi au fost câştigate 11 break-uri. Finala de atunci a fost câştigată de sârb.

Novak Djokovic şi Rafael Nadal sunt jucătorii de tenis care s-au întâlnit cel mai des în întreaga perioadă competiţională de după 1968, respectiv de 52 de ori. Sârbul conduce scorul direct, cu 27 de victorii contra celor 25 ale spaniolului.

About Author