Categories Baschet

Echipa victorioasa s-a decis abia in ultimele minute

vbasDeși venea după două meciuri mai puțin reușite, campioana a obținut un succes foarte muncit în fața argeșenilor în cadrul ultimei etape a sezonului regulat în Grupa A valorică. CSM U Oradea s-a impus duminică 13 ianuarie cu scorul de 82-76 (21-15, 18-27, 20-15, 23-19) în fața celor de la BCM U Argeș Pitești în ultima etapă.

A fost un meci atipic pentru campioană care pur și simplu a fost dominată în unele momente ale jocului, a avut o bancă scurtă apelând doar în condiții de criză la reverve care au avut o evoluție ștearsă. Le lipsește în continuare jocul colectiv în special în apărare acolo unde erau foarte greu de depășit.
Watson (foto) a dus greul partidei în timp ce absența unui pivot de valoare s-a simțit pe toată durata jocului. Lovitura de începe a jocului a fost dată de fostul jucător al CSM-ului, Zupan, campion cu gruparea bihoreană.

Zekovic a fost numărul unu în echipa bihoreană la debut al având 3/3 de la distanță iar campioana avea 11-2. A urmat o revenire a piteștenilor care au forțat revenirea pe tabelă. Au avut în Siriscevic un marcator foarte eficient, iar Korniienko a anulat aproape avantajul de pe tabelă. Pe sirenă, Richard mărește diferența la finele primelor zece minute.

A urmat un debut de sfert al doilea cu cinci puncte în primele secunde pentru vizitatori, Cristian Achim chemându-și elevii la bancă, de astă dată fără spijinul secundului Milan Mitrovic suspendat. Piteștiul preia conducerea Oradea revine pe tabelă după de Ginyard transformă libere, apărarea bihorenilor fiind destul de exactă.

Din nou Ginyard și Richard duc campioana la +6 pe tabelă, oaspeții nu se împacă deloc cu acest rezultat și revin din nou în meci. Pe final de primă repriză, Jememic, o copie palidă, a unui jucător extrem de prolific, midifică tabela.

Partea a doua începe în nota de echilibru, Zekovic are trei greșeli, Valeika este destul de eficient. Elevii lui Florin Nini profită dinplin, duc echipa oaspete la +6, cea mai mare diferență în favoarea lor.

Apare pe parchet Mihai Gavrilă, care pur și simplu este împotriva echipei, face un fault aiurea, este penalizat cu două libere, face din nou fault ofensiv, echipa adversă înscrie cinci puncte. Este chemat pe bancă.

Publicul simte acest moment, își susțin favoriții, Watson marchează pe pătrundere, Zekovic este eficient la libere, iar roș-albaștrii revin la cîrma jocului. După jumătate de oră de joc, Oradea are un minimum avantaj.

Urmează ultimul sfert decisiv.

Gazdele gestionează mai bine situația și trec din nou în avantaj, Korniienco face cea de-a patru greșeală personală.

Și Zekovic are patru greșeli situașția se complică, Valeika apare pe parchet. Bishop înscrie pentru vizitatori, gazdele forțează mereu pe mâna lui Richard sau Watson.

Bihorenii cu o experiență în plus, nu lasă nimic la voia întâmplării, Ginyard și Watson duc gruparea din municipiul de pe Crișul Repede la +6 iar învingătoarea pare știută.

Piteștiul nu mai are luciditatea necesară, Valeika și Watson înscriu din nou iar Oradea este în fața unui nou succes.

Victorie la capătul unui efort în care echipa bihoreană a apelat doar la șase jucători jumate, nici în final de meci, Achim nu a apelat la obișnuitele minute rezervelor.

Oaspeții au avut momente clare când au dominat campioana dar și unele conflicte între jucători, mereu ei dorind să arunce din orice poziție, fiind o echipă extrem de ofensivă.

Valeika a bigat 33 minute, Watson 30. Cei mai eficienți jucători, Zekovic 18, Ginyard 14 de la îningători, respectiv Bishop 18, Siriscevic 14.

About Author