Categories Fotbal

Gica Popescu NU va candida la functia de presedinte al FRF din nou

gica popescuGică Popescu a încercat, în 2014, să devină preşedintele FRF, dar planul său a eşuat, iar mai apoi, în 2018, l-a susţinut pe Ionuţ Lupescu în lupta împotriva actualului preşedintele al FRF, Răzvan Burleanu.

„Baciul” nu mai intenţia, cel puţin momentan, de a candida din nou la şefia FRF, din 2022
Gică Popescu a candidat la alegerile pentru preşedenţia Federaţiei Române de Fotbal din 2014, dar nu a mai intrat în cursa finală. Cu puţin timp înaintea zilei decisive a fost condamnat la 3 ani şi o lună de închisoare cu executare, de către instanţa Curţii de Apel Bucureşti, fiind acuzat de spălare de bani şi evaziune fiscală. Lui Popescu (foto) i-a fost redată libertatea în noiembrie 2011, după ce a solicitat eliberarea condiţionată. Imediat după ieşirea din închisoare el recunoştea că aceea a fost cel mai dificil moment din viaţa sa.

Întrebat dacă are vreo intenţie de a candida la următoarele alegeri de la fruntea fotbalului românesc, Gică Popescu a negat că ar avea o astfel de intenţie.

În plus, fostul căpitan al Barcelonei a susţinut că admiră regula U21 impusă de actuala conducere de la Casa Fotbalului: „Nu, nu voi candida. E un subiect închis 2022. M-am detaşat de problema federaţiei. Un lucru bun mi se pare acesta cu jucătorul U21. Eu în 2014 voiam să pun doi jucători”, a declarat „Baciul”, la DigiSport.

În aprilie 2018, Răzvan Burleanu a câştigat al doilea mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, încă din primul tur, după ce şi-a spulberat adversarii. Burleanu a obţinut 168 dintre cele 254 de voturi exprimate (66,1%).

În ciuda faptului că a fost susţinut puternic de Liviu Dragnea, Ionuţ Lupescu a adunat doar 78 de voturi (30,76%), Marcel Puşcaş fost votat de opt oameni (3,14%), în timp ce Ilie Drăgan nu a primit niciun vot.

About Author