Categories Tenis

Irina Begu profita de abandonul lui Petkovic si ajunge in turul secund la AO

HOBART, AUSTRALIA - JANUARY 10: Irina-Camelia Begu of Bulgaria plays a shot during her quarter final match against Anna Karolina Schmiedlova of Slovakia during day six of the 2019 Hobart International at Domain Tennis Centre on January 10, 2019 in Hobart, Australia. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)

Irina-Camelia Begu, locul 70 WTA, s-a calificat, luni, în manşa a doua a Australian Open, beneficiind de abandonul jucătoarei germane Andrea Petkovic, locul 63 WTA, după ce aceasta a caştigat primul set cu 7-6 (3) şi era condusă în al doilea cu 4-3.
Begu a condus în primul set cu scorul de 4-0, dar Petkovic a întros scorul şi a preluat avantajul pe tabelă, cu 5-4. La 5-6, românca a salvat trei mingi de set, dar a cedat apoi tie-break-ul, cu 7-3, după 52 de minute.

Irina Begu (foto) a condus şi în setul secund, cu 2-0, dar din nou germana a revenit. La scorul de 2-2, Petkovic a alunecat şi a căzut, dar a putut continua meciul. Sportivei din Germania i s-a făcut rău, la scorul de 4-3, 30-30 pentru Begu, şi a avut nevoie de o lungă intervenţie medicală. Ea s-a retars apoi de pe teren.

Begu va evolua în faza următoare cu Petra Kvitova din Cehia, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 8, sau cu Magdalena Rybarikova, locul 51 WTA.

Calificarea în turul secund este recompensată la AusOpen cu 105.000 de dolari australieni (65.000 de euro) şi cu 70 de puncte WTA.

Celelate trei românce, prezente pe tabloul de simplu, Simona Halep, locul I WTA, Mihaela Buzărnescu, locul 26 WTA, şi Ana Bogdan, locul 82 WTA, precum şi Marius Copil, locul 61 ATP, vor evolua marţi, în primul tur al Australian Open.

About Author