Categories Tenis

COLOSAL!!! SUNTEM IN SEMIFINALE!!! ROMANIA, ROMANIA … OLE, OLE … OLEEEEEE!!!

senzaSuspansul s-a menținut la cele mai înalte cote în meciul de Fed Cup dintre Cehia și România. Scorul era 2-2, așa că viitoarea semifinalistă s-a decis în urma meciului de dublu. Ce a urmat rarse poate scrie în cuvinte. Fetele noastre au fost SENZAȚIONALE!!! O bucurie enormă pentru o reușită de care tenisul românesc feminin era nevoie. Și eram îndreptățiți să o obținem, având cea mai bună jucătoare din lume, săptămâni la rând. Una dintre cele mai mari victorii din istorie!!!

Echipele de Fed Cup ale României şi Cehiei se află la egalitate, scor 2-2, după ce Mihaela Buzărnescu, numărul 29 mondial, a pierdut în faţa Katerinei Siniakova (44 WTA), scor 4-6, 2-6, în ultima partidă de simplu a întâlnirii din sferturile de finală ale Grupei Mondiale care se desfăşoară la Ostrava.

Buzărnescu a cedat acest meci într-o oră şi 26 de minute.

Jucătoarea română a început partida foarte încrezătoare şi s-a distanţat rapid la 3-0 în primul set. A urmat însă o cădere în jocul ei, iar Siniakova a profitat la maximum, reuşind două break-uri consecutive şi impunându-se în cele din urmă cu 6-4.

În setul al doilea serviciul a continuat să fie punctul slab al jucătoarei române care s-a văzut condusă cu 3-1 şi apoi 5-2. După 36 de minute, Katerina Siniakova s-a impus cu 6-2 şi a trimis întâlnirea Cehia – România în partida decisivă de dublu.

În această întâlnire, Buzărnescu a reuşit doar 7 lovituri câştigătoare, a făcut 21 de greşeli neforţate şi 7 duble greşeli, fără să realizeze niciun as. De partea celalaltă, statistica jucătoarei din Cehia a fost următoarea: 3 aşi, 13 lovituri câştigătoare, 26 greşeli neforţate şi 2 duble greşeli. Cel mai rapid serviciu al jucătoarei române a fost de 171 km/h, în timp ce al Katerinei Siniakova a fost de 177 km/h.

În partidele de sâmbătă, Karolina Pliskova a învins-o pe Mihaela Buzărnescu cu 6-1, 6-4, iar Simona Halep a dispus cu 6-4, 6-0 de Katerina Siniakova. Duminică, Simona Halep a trecut în trei seturi, 6-4, 5-7, 6-4, de Karolina Pliskova.

Meciul de dublu a opuus perechile Irina Begu/Monica Niculescu – Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova. Eroinele noastre, și anume Monica Niculescu și Irina Begu au luptat ca niște adevărate eroine și au învins cu scorul de 6-7, 6-4, 6-4 cuplul Krejcikova/ Siniakova, adică perechea formată din cele mai valoroase două jucătoare de dublu din lume! Partida a durat două ore și 55 de minute și a fost una dintre cele mai dramatice din istoria recentă a tenisului românesc!

About Author