Categories Fotbal

Primele meciuri oficiale ale nationalei fara Constantin Budescu

budeMai sunt cinci săptămâni până la debutul tricolorilor în calificările Campionatului European şi deja primele probleme au şi apărut pentru selecţionerul Cosmin Contra.

În primul rând, transferurile lui Nicolae Stanciu la Al-Ahli (Arabia Saudită) şi Alex Mitriţă la New York FC (SUA) n-aveau cum să-l bucure pe selecţioner. Iar asta pentru că fostul stelist a ajuns într-un campionat slab, iar fostul golgheter al Craiovei va fi greu de chemat la naţională, având în vedere distanţa şi diferenţa de fus orar între SUA şi Europa.

Adevărata lovitură a venit însă, marţi seara, atunci când clubul Al-Shabab (Arabia Saudită) a anunţat, oficial, că vedeta echipei, Constantin Budescu (foto, 29 de ani), s-a accidentat grav la un antrenament. Internaţionalul român are o triplă accidentare: la gambă, la tendonul rotulian şi la ligamentul colateral.

Potrivit Digi Sport, Budescu a făcut un RMN, iar doctorii români care au văzut rezultatele prevăd o pauză de şase săptămâni, plus alte două de recuperare. Drept urmare, „Budi“ va rata primele două partide ale tricolorilor în preliminariile Euro 2020, cu Suedia, în deplasare (23 martie) şi cu Insulele Feroe, acasă (26 martie). Această veste îi dă mari bătai de cap lui Contra, mai ales că nici ceilalţi mijlocaşi ofensivi care se află în vizorul său nu strălucesc în acest moment. Stanciu de abia a ajuns în Arabia Saudită şi are nevoie de o perioadă de acomodare, Maxim e rezervă la Mainz, iar Deac şi Ianis Hagi au avut evoluţii mai degrabă şterse în 2019 la CFR Cluj, respectiv Viitorul.

About Author