Categories Atletism

Olimpicii au prioritate la banii MTS-ului

alergareMinistrul Tineretului şi Sportului, Constantin Bogdan Matei, a declarat duminică, la Deva, că în acest an preolimpic prioritate la finanţare vor avea federaţiile care pregătesc sportivi pentru Olimpiada Tokyo 2020, deoarece se doreşte obţinerea unui număr cât mai mare de medalii la această competiţie.

„Prioritate vor avea federaţiile care pregătesc sportivi pentru Tokyo, am şi spus-o. Se tot vorbeşte despre o prioritizare a finanţării şi eu sunt de acord cu această prioritizare a federaţiilor, pentru că, dacă ne dorim, într-adevăr, să avem cât mai multe medalii la Olimpiadă va trebui să acordăm şi o finanţare corectă celor care pregătesc sportivi pentru Olimpiadă. De altfel, am asigurat finanţarea pentru o parte din federaţii, nu există niciun fel de problemă. (…) Este extrem de important să asigurăm o finanţare corectă şi cluburilor noastre departamentale care, de fapt, dau sportivii către federaţii şi loturile naţionale”, a spus Bogdan Matei.

Ministrul Tineretului şi Sportului a menţionat că în acest an există „un buget destul de generos pentru federaţiile de specialitate”, arătând, în acest context, că statul român sprijină sportul.

„Repet, statul român sprijină sportul şi nu vom văduvi nicio federaţie din punct de vedere al finanţării (…), sunt federaţii care sunt mai micuţe, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să le finanţăm. Din contră, le vom sprijini în toate demersurile pe care le au, pentru că ne interesează ca ai noştri copii să facă mişcare. Este extrem de important, iar pentru asta noi trebuie să le venim în ajutor”, a arătat Bogdan Matei.

Ministrul s-a aflat, timp de două zile, în judeţul Hunedoara, prilej cu care a vizitat şi centrul de pregătire al Federaţiei Române de Tir cu Arcul din oraşul Aninoasa, iar duminică a participat la festivitatea de premiere a sportivilor care au luat parte la Campionatul Naţional de Tir cu Arcul.

About Author