Categories Alte sporturi

Arcasii oradeni incep 2019 cu noi rezultate remarcabile

Bernadett Haragos, locul ILa începutul sezonului campionatului de tir cu arcul, Clubul Sportiv Redpoint din Oradea şi-a adăugat în palmares două titluri: cel de vicecampion naţional obţinut de Ovidiu Lesei la Bucureşti şi medalia de aur obţinută de Bernadett Haragos la Hajduhathaz.

Desfăşurat la Sala Polivalentă din Bucureşti, Campionatul Naţional de tir cu arcul tradiţional a reunit la linia de tragere sportivi de la cluburi din toată ţara. După ce în calificări sportivul Redpoint s-a clasat pe locul I, după eliminatorii, în finala mare, a fost învins la baraj de Dan Rusu. De altfel, în ultimii trei ani, finala mare a Campionatului Naţional de tir cu arcul tradiţional se dispută între cei doi, fiind cîştigată mereu de Ovidiu Lesei, care a şi reuşit să-şi adjudece timp de trei ani consecutiv titlurile de campion naţional indoor şi outdoor la arc tradiţional. „Mai în glumă, mai în serios, medalia de argint îmi lipsea din palmares, eu fiind obişnuit doar cu cele de aur. Iar Dan Rusu merită cu prisosinţă acest titlu, fiind unul dintre cei mai redutabili adversari pe care i-am avut vreodată”, spune Ovidiu Mihalaş-Lesei.

La concursul indoor desfăşurat în Hajduhathaz (Ungaria), unde au participat peste 100 de concurenţi, sportiva orădeană Bernadett Haragos (foto, C.S. Redpoint) a reuşit să obţină medalia de aur la categoria ei de vîrstă, cu 547 de puncte, devansîndu-le pe Szedlar Dora Boglarka (Encsencsi Vadaszijasz), locul II cu 541 puncte, şi pe Vegh Lili Luca (Hajdu Ijasz), locul III cu 487 puncte. Rezultatele sportivilor de la C.S. Redpoint au fost posibile şi datorită Consiliului Judeţean Bihor, Rivolto Cons, Darer, Vitrerom, Turism Felix, Liceul Sanitar, Universitatea din Oradea, Inspectoratul Şcolar Bihor şi Liceul Sportiv. Acest sport olimpic a devenit, în ultimii ani, o prezenţă constantă în Oradea şi judeţul Bihor, o parte din cele şase cluburi autorizate şi două asociaţii fiind grupate în Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul, asociaţie care organizează şi singurul campionat judeţean din România.

Între 15-17 februarie C.S. Redpoint va participa la Campionatul Naţional indoor de la Deva, pentru juniori şi seniori, iar între 22-24 februarie la Campionatul Naţional indoor de la Iaşi, pentru copii şi cadeţi.

About Author